Новий випадок сказу серед тварин на Волині. ВІДЕО

Новий випадок сказу серед тварин на Волині. ВІДЕО

На Волині − новий випадок сказу. Цього разу інфіковану тварину знайшли у селі Камінь-Каширського району. Це − вже четвертий випадок. Інфекцію підхопив домашній кіт. Він поводився неадекватно − не впізнавав господарів, а при контакті з ними − драпався та кусався. Лабораторні дослідження показали − у тварини був сказ.

За словами епідеміологів, домашні тварини підхоплюють сказ від лисиць. Головні ознаки хвороби − млявість, відмова від їжі, та спалахи безпричинної агресії. Аби вберегти улюбленців, необхідно заздалегідь проводити профілактичні щеплення.
Загалом за цей рік у Волинські області зафіксували понад 50 випадків сказу. З них майже половина у свійських тварин. Найбільше − у Камінь-Каширському, Ківерцівському, та Горохівському районах.

У порівнянні з минулим роком, це − нижчий показник: за 2016 рік зафіксували 67 випадків цієї хвороби у тварин. Але якщо вас вкусила або подряпала інфікована тварина, то терміново зверніться до лабораторного центру та медичного закладу, аби отримати щеплення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Затвердили бюджет Луцького району на 2018-й. ВІДЕО
Наступна новина У США почали виробляти безалкогольне вино з марихуани
Останні новини
Схожі новини