А борщі варить Віка з OldSkull. Хто і як годує луцьких волонтерів з «Ангару»

А борщі варить Віка з  OldSkull. Хто і як годує луцьких волонтерів з «Ангару»
Обід у ...театрі. Фото зі сторінки у ФБ Олі Валянік

Ще не так давно, ми не без гордості розповідали про те, як нелазлежний театр «Гармидер» змінює луцьку промзону. Ми показували «двіж» на Яровиці, розповідали про цей простір і ходили на їхні вистави

Війна змінює і театри. Й диктує інші сюжети до драм.

Після ранку 24 лютого, ангар луцького «Гармидеру» зажив іншим життям. Сьогодні тут згуртувалася команда шаленців: і митці, актори, фотографи, айтішники, маркетологи, культурні діячі та діячки – всі, кого об’єднувало театральне життя «Гармидеру», волонтерять. 

Кожен ранок у волонтерському центрі допомоги ЗСУ «Ангар» починають із повідомлення у ФБ на кшталт: «Кицюньки, ми відправили...». 

 * * *

Є люди, які невтомно варять їм борщі і ліплять вареники, готують салати і випічку. Щоб вулик в ангарі не припиняв роботу. Ті, хто шукає і знаходить все необхідне для допомоги ЗСУ, хто зосередив навколо одного луцького ангару людей, які хочуть допомогти Україні у війні з різних куточків світу, вдячні людям, які їх годують. 

От як про це розповідає волонтерка Оля Валянік.

«-  Свєта, Svitlana Zay , де черпак? –  саме з такої фрази Діми Безвербного кожного дня починається обід у нашому волонтерському штабі. Це настільки важливий стратегічний предмет, що, якщо чесно, ми навіть боїмось на нього дивитись. Одного разу ми бачили, як Діма ховав його десь за горою ящиків, «щоб не загубили, поки мене не буде».

З самого ранку і до вечора в Ангарі кипить робота. Однак, всі добре знають, що в обід відкриються двері і на порозі з’явиться Діма, який приніс їжу.

-  Нарооооод, ходіть їсти! - голосно кричить Діма, заносячи каструлі та баняки з їжею. В цей час його вже чекає наша волонтерка Свєта Зай, яка відповідає у штабі за найважливіше - за кухню. Тому усі волонтерські бджілки протягом дня мають канапки, каву та смаколики.

-  Свєта - то наша зірка, вона допомагає годувати людей вже в Ангарі, без неї було б складно, - каже Діма, розгортаючи пакети з їжею.

Обід для волонтерів готує 20-річна кухарка луцького пабу OldSkull Віка Джусюк та її мама Людмила. Спочатку варили на кухні закладу, а потім перенесли куховарський штаб до себе додому. Це- їхній вклад у наближення нашої перемоги.

Тепер щодня вони дбають, аби наші волонтери були ситими та мали сили працювати. У меню – перше, друге, компот та навіть випічка. Годують борщами, супами, кашами, салатами та варениками.

-  Зараз з’явилась вівсянка, то на домашній волонтерській кухні планують пекти вівсяне печиво, - розповідає Діма, пораючись біля каструлі з супом», – зазначає Оля. 

Кухарі прислухаються до побажань волонтерів. Голодними не залишають навіть вегетаріанців та тих, хто зараз дотримується посту.

Готову їжу забирає Дмитро, знаходить авто та везе це все до ангару. Всі продукти зносять їм волонтери і друзі. 

«- Я маю подругу Раю, яка торгує на базарі. То вона давала нам рибу. Люди розуміють ситуацію, долучаються, бо хочуть бути корисними, - каже Діма.

Також додає, що постійно наголошує про важливість цієї роботи. Адже іноді здається, що це - «просто нагодувати». Однак, якщо їсти лише канапки та сухом’ятку, сил для волонтерства буде небагато. А люди мають працювати добре та сито.

«В Ангарі зараз волонтерів достатньо. А якщо хтось вміє добре годувати, то це теж дуже добре. Кожен, як може, наближує перемогу, а у нашому випадку – ще й віддаляє гастрит», - жартує Діма.

Тому всі волонтери Ангару дуже дякують пабу OldSkull Pub, Віці, її мамі Олені, Дмитру, зірці Свєті та усім-усім, хто допомагає нам, чим може. Кожного дня ми всі разом працюємо на різних фронтах, але маємо спільну мету –  перемогу над ворогом. Кожна справа важлива! Дякуємо!» – пишуть з ангару. 

Волонтерський центр допомоги ЗСУ «АНГАР», який створили завдяки спільним зусиллям Волинського обласного благодійного фонду «Співдружність-Волинь» (директор Ольга Валянік) та ГО «Творче об’єднання «Гармидер» (директор Руслана Порицька).

Центр надає всебічну волонтерську допомогу військовим Збройних Сил України, бійцям тероборони, а також цивільним, які постраждали від війни з росією. Знаходиться за адресо: «Гармидер ангар-stage», вул. Залізнична, 9, Луцьк.

Посилання на фонд:

https://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/34310153/

Реквізити для збору коштів:

ДЛЯ ПЛАТЕЖІВ В УКРАЇНІ:

Переказ у гривні:

4149 6293 1709 2898

IBAN UA903052990000026207662581086

Olha Valianik (Приватбанк)

МОНОБАНК

для ПЕРЕКАЗІВ з МОНОБАНКУ

5375 4141 0849 3775

TRANSFER IN BTC

1GLdhQ64ZNnhY9T8Jhgxi6BmR4beSnuBDi

TRANSFER IN ETH

0xe20FeDFFF47655668F394409d57ec20b2eDd4F48

PayPal

@alextattooing

ДЛЯ ПЛАТЕЖІВ ЗА КОРДОНОМ:

Brand New Ukraine

Director - Svitlana Berezhanska https://www.facebook.com/svitlana.berezhanska

Details:

Purpose of payment: «donation»

Stichting Brand New Ukraine

NL80SNSB0927802554

BIC: SNSBNL2A Croueselaan 1, 3521 BJ Utrecht


 

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Діджитал трансформація бізнесу
Наступна новина Хотіли втекти до Польщі: на волинському кордоні спіймали дев'ятьох чоловіків
Останні новини
Схожі новини