Облрада хоче «загубити» обласну медичну бібліотеку

Облрада хоче «загубити» обласну медичну бібліотеку

Волинська обласна рада збирається припинити фінансування обласної наукової медичної бібліотеки.

Про це йшлося сьогодні, 18 грудня, під час 17 позачергової сесії Волиньради, передає «Волинська правда».

У проекті бюджету на наступний рік, поданому Волинською обласною державною адміністрацією, на функціонування медичної бібліотеки у 2018 році в обласному бюджеті запланували майже 1, 4 мільйона гривень. На оплату праці 10 штатних одиниць цього закладу мали намір спрямувати майже 837 тисяч гривень, на оплату енергоносіїв та комунальних послуг передбачається 70,9 тисяч гривень.

Крім того, у 2018 році планували власні надходження медичної бібліотеки за надання платних послуг в сумі 7,3 тисяч гривень,які будуть використовуватися на поточне утримання закладу. Утім, бюджетна комісія Волиньради висловила пропозицію зняти кошти з функціонування бібліотеки, ліквідувати заклад та передати його функції та майно науковій бібліотеці імені Олени Пчілки.

Категорично проти цього висловився депутат Михайло Бегаль.

«Вперше за мою каденцію такий варіант пропонують. Це не нормальний варіант. Загубити медичну бібліотеку нелогічно і немудро. Цим «прославиться» наше скликання», – сказав він.

Його підтримала і депутатка Людмила Кирда, вона зауважила, що не буде голосувати за таке рішення. Зрештою, наразі депутати ведуть дискусію щодо того, чи узагалі готові вони сьогодні прийняти найважливіший документ на наступний рік – бюджет, оскільки називають його недопрацьованим.

Раніше повідомлялося, що Облрада не буде приймати бюджет на 2018 рік на поточній сесії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ми не готові приймати бюджет на 2018 рік, - Палиця
Наступна новина Львівського бізнесмена Петра Димінського можуть внести у базу розшуку Інтерполу. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини