Обмін завершився, 74 звільнених заручники їдуть додому

Обмін завершився, 74 звільнених заручники їдуть додому

Обмін ув’язнених між бойовиками Донбасу та українською стороною завершився.

"Процес обміну завершився. Українська сторона отримала 74 заручників, які знаходились в полоні на окупованій частині Донбасу", – написала у Facebookпредставник президента у Верховній раді Ірина Луценко.

"Вони повертаються додому!", – додала вона.

Президент Петро Порошенко та міністр оборони Степан Полторак приїхали на Донбас, аби зустріти звільнених українців.

За словами Ірини Геращенко, автобуси з 58 українцями вирушили з Горлівки до КПВВ "Майорськ", звідки виїдуть усі 74 осіб, яких тримали у заручниках бойовики.

Станом на 17:20 усі 74 українських заручники уже потрапили на контрольовану українською армією територію, повідомив Порошенко у Facebook.

На прибуття заручників готуються зустрічати у Харкові та в київському аеропорту "Бориспіль".

Віктор Медведчук, уповноважений вести переговори про обмін полоненими від України, повідомив, що Україна з 306 чоловік передала 237, а 40 осіб були звільнені і 29 відмовилися повертатися на окуповану територію.

"Відмови від обміну були і останніми днями, навіть сьогодні під час обміну були. Ми передали (ЛНР) не 75, а 73 людини, бо на лінії розмежування двоє відмовились", – сказав він.

За даними "Громадського ТБ", серед звільнених "ДНРівцями" українців Ігор Козловський, Володимир Фомічов та Олексій Кириченко.

Олександра Корінькова, Сергія Глондаря, Богдана Пантюшенка серед звільнених немає.

Серед звільнених з полону "ЛНР" – Владислав Овчаренко, Артем Ахмеров, Валентин Богдан та Едуард Неделяєв.

Громадський активіст Володимир Фомічов одразу після обміну вигукнув "Макіївка – це Україна".

Також звільнені вигукували "Слава Україні!".

Адвокат Валентин Рибін заявив, що восьмеро людей, яких Україна планувала обміняти на заручників, не поїхали на обмін. За його словами, на підконтрольній території України залишились Єгоров, Поляков, Шилін, Черних, Коваліс, Кімаковскій, Сливко.

Також за його словами, не поїхав на обмін росіянин Євген Мефьодов – один із фігурантів "справи 2 травня", якому суд в Одесі скасував запобіжний захід Суд в Одесі відпустив фігуранта "справи 2 травня" Мефьодова для обмінуу вигляді тримання під вартою з метою обміну.

Як відомо, обмін заручниками не відбувався вже близько 15 місяців.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 5 міфів про сон, в які не варто вірити
Наступна новина ГОРОСКОП на 2018 рік для всіх знаків зодіаку
Останні новини
Схожі новини