5 міфів про сон, в які не варто вірити

5 міфів про сон, в які не варто вірити

Здоровий сон – запорука гарного стану всього організму, в тому числі і нашої шкіри. Однак, навіть спати треба вміти правильно! Інакше навіть після 8 годин у ліжку ви можете почувати себе втомленим, – пише Канал24.

Міф №1: можна перекусити перед сном

Багато хто думає, що якщо вибрати нежирну їжу, то її можна вживати і безпосередньо перед сном, не боячись за зайві калорії. Можливо, фігурі ви і не нашкодите, а от стан шкіри погіршиться.

Пд час сну їжа перетравлюється набагато повільніше, відбувається процес бродіння, що в підсумку загрожує висипами на шкірі. Тому на ніч дієтологи дозволяють пити кефір, їсти нежирний сир, а от овочі і м'ясо – категорично заборонені.

Міф №2: немає різниці, в який час доби спати

Експерти стверджують, що у людей, що ведуть нічний спосіб життя, шкіра старіє швидше. Справа в тому, що вони позбавлені нормального здорового сну, а це значить, що навіть при ретельному догляді – на обличчі все одно більше помітні вікові зміни. Це відбувається тому, що саме вночі клітини шкіри найбільш активні.

Міф №3: чим більше спиш, тим краще

Клітини шкіри здатні оновлюватися тільки під час глибокого сну. Якщо ж регулярно недосипати – людина виглядає стомленою. Але це не означає, що спати потрібно занадто довго!

Від надлишку сну з'являється відчуття млявості і втоми. До того ж, на зовнішньому вигляді це теж може позначитися – шкіра буде виглядати блідою і старішою. Ідеальна тривалість сну в середньому 8-9 годин.

Міф №4: головне виспатися, а як – неважливо

Для красивої, чистої і сяючої шкіри важливий не тільки сон, а й умови, в яких ви спите. Так, фахівці рекомендують вибирати подушки, виконані з натуральних, гіпоалергенним матеріалів, а постільну білизну – без барвників. В кімнаті має бути прохолодно.

Міф №5: сон – головне джерело молодості

Звичайно, сон дуже впливає на нашу працездатність і зовнішній вигляд. Але навіть він не буде корисний, якщо не проводити додаткові процедури для підтримки краси. По-перше, обов'язково очищати шкіру перед тим, як лягти в ліжко. По-друге, наносити на неї нічний крем з коензимом Q10 і вітаміном С, які допоможуть уповільнити вікові процеси, розгладити зморшки, а також зробити шкіру пружною і еластичною.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мандаринова ДТП: на Волині перекинулась фура з фруктами. ВІДЕО
Наступна новина Обмін завершився, 74 звільнених заручники їдуть додому
Останні новини
Схожі новини