Очолити Центр туризму, спорту та екскурсій Волинської ОДА може Богдан Бальбуза

Очолити Центр туризму, спорту та екскурсій Волинської ОДА може Богдан Бальбуза

На сьогоднішньому засіданні конкурсної комісії для проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників, підприємств, установ, організацій – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області розглядалося питання щодо кандидата на посаду Центр туризму, спорту та екскурсій управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації.

Свої документи для участі в конкурсі подало четверо претендентів.

Комісія слухала кандидатів в порядку поступлення заяв.

Першим свою програму озвучував очільник громадської організації "Національний альянс" Богдан Бальбуза, який нині керує Центром національно-патріотичного виховання Луцької міської ради.

Він вважає, що роботу Центру туризму, спорту та екскурсій управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації потрібно переформатувати, роблячи акцент на патріотичному вихованні. Зокрема, у планах військово-патріотична та краєзнавчо-туристична робота.

Претендент заявив, що має злагоджену команду, тому робитиме ставку на нові кадри. Пообіцяв, що залучатиме позабюджетні кошти.

"Все, що я заявляю базується на моєму власному практичному досвіді", - з впевненістю зауважив пан Бальбуза та нагадав, що має неабияку практику співпраці з молоддю.

Між тим, заступник голови ОДА Світлана Мишковець зауважила, що очільник Центру повинен мати досвід роботи не лише з молодими людьми, які вийшли у самостійне життя, а й з школярами. Вона також заявила, що Центр є одним з найкращих в Україні і має хороші традиції.

Депутат Людмила Тимощук зробила акцент на важливості ведення краєзнавчої роботи та попуризації серед дітей історичних місць Волині. "Коли людина - патріот маленької батьківщини, то вона - і патріот України",- впевнена Людмила Тимощук.

Голова конкурсної комісії Олександр Пирожик побажав, аби в потугами Центру була створена мапа національно-патріотичних місць Волині.

Потому мала можливість висловитися інший претендент - Ольга Яцюк, яка 20 років працює в Центрі. Вона розповіла про досягнення закладу та своє бачення розвитку. Однією з найбільших проблем, з її слів, є налагодження співпраці з ОТГ.

На посаду керівника Центру претендував і Петро Петрочук. Він також має досвід роботи в Центрі. У програмі - забезпечення доступності позашкільної освіти та розширення діяльності Центру.

Виголосив свою програму і багаторічний керівник Центру Леонід Толстіхін.

Його бачення перспектив: посилення позицій філій Центру в сільській місцевості, розвиток дитячих турбаз та залучення позабюджетних коштів для реалізації багатьох ідей, на які не вистачає бюджетного ресурсу.

Відповідаючи на запитання голови комісії Олександра Пирожика, Леонід Толстіхін повівдомив, що в Центрі є напрацювання щодо карти національно-патріотичних маршрутів і до кінця цього року вона може бути доконаним продуктом.

За результатми голосування, яке, згідно з Положенням,  відбувалося у закритому режимі, комісія рекомендувала укласти контракт з  Богданом Бальбузою на посаду   директора Центр туризму, спорту та екскурсій управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації терміном на один рік.

Наразі  готується відповідний проект рішення сесії обласної ради, який попередньо  розглядатими постійна комісія з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму.

З  остаточним рішенням депутати визначатимуться на сесії. У випадку призначення на сесії, Богдану Бальбузі рекомендовано залишити на посаді заступника Центру Ольгу Яцюк та  співпрацювати, використовуючи її багатий досвід роботи та практику.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку пенсіонери отримають електронні посвідчення
Наступна новина З дендропарком та красивим фонтаном: у селі на Волині облаштували відпочинкову зону. ФОТО
Останні новини
Схожі новини