Волиняни можуть перевірити достовірність виданого фіскального чека через електронний сервіс

Волиняни можуть перевірити достовірність виданого фіскального чека через електронний сервіс
фото ілюстративне, джерело: dpsscn.gov.ua

Система E-Receipt, що віднедавна працює в тестовому режимі, буде корисною тим споживачам, які бажають перевірити достовірність виданого фіскального чека.

Завдяки електронному сервісу «Пошук фіскального чека» платники мають змогу оперативно отримати інформацію про здійснені розрахункові операції у будь-якій торгівельній точці будь-якого населеного пункту країни.

Про це голів об'єднаних територіальних громад Волині в ході зустрічі поінформувала завідувач сектору комунікацій ГУ ДФС в області Олена Нікотіна, повідомили у секторі комунікації ДФС області.

«Пошук електронного чеку здійснюється за його фіскальним номером та датою. Крім цього, перевірка чеку через електронний сервіс, встановлення достовірності його даних та факту передачі до ДФС є запорукою захисту прав громадян як споживачів, а також запобіжником зловживань під час здійснення розрахункових операцій», - зазначила посадовець.

Отож, якщо виявилося, що отриманий фіскальний чек містить недостовірні реквізити чи відсутній у даних сервісу «Пошук фіскального чека», варто про це поінформувати відділ фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями ГУ ДФС у Волинській області за номером телефону (0332)-777-131.

Наявність копій отриманих розрахункових документів для організації та проведення відповідних контрольно-перевірочних заходів – обов’язкова.

Крім того, у разі отримання користувачами фіскального чеку, який викликає сумнів, споживачі теж можуть надіслати до ДФС електронний лист із прикріпленим фото чеку.

Нагадаємо, що сервіс знаходиться у відкритій частині Електронного кабінету, доступ до якої здійснюється в режимі реального часу (24/7/365) без ідентифікації особи за посиланням: cabinet.sfs.gov.ua/cashregs/check.

Для пошуку та перегляду фіскального касового чеку необхідно ввести: фіскальний номер РРО дату та час видачі чеку (для традиційних РРО).

Довідково: E-Receipt-нова інформаційна система реєстрації та обліку реєстраторів розрахункових операцій, що передбачатиме оnline реєстрацію пристроїв без подання до контролюючих органів будь-яких паперових документів та не потребуватиме абонентської плати за користування нею. Електронний чек генеруватиметься, реєструватиметься в системі ДФС і доповнюватиметься QR-кодом, після чого передаватиметься на пристрій.

Інформація про фіскальний номер чеку та його QR-код зберігатиметься в e-Receipt та буде доступною для перегляду в Електронному кабінеті платника як платником, так і покупцем.

Нагадаємо, що ДФС забезпечено функціонування інформаційної системи E-Receipt, що розробляється службою в рамках реалізації експериментального проекту, розпочатого Мінфіном відповідно до постанови Кабміну щодо реєстраці ї та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій.

Для тестування пропонується безплатне клієнтське програмне забезпечення (інсталяційний пакет) для операційних систем Windows та Android, що розміщене за посиланням: http://217.76.198.145/E-Receipt. Наступним етапом буде розробка програмного забезпечення для операційної системи IOS.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Для шеф-кухаря зарплата 1000 доларів – це нормально», – лучанин із шоу «Король десертів» 
Наступна новина Ледве говорив, кидався камінням у патрульних: у Луцьку затримали нетверезого водія. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини