Одну із протестантських церков України очолив лучанин

Одну із протестантських церков України очолив лучанин
http://www.nelcu.org.ua

Новим керівником Німецької євангелічно-лютеранської церкви України став 36-річний уродженець Луцька Павло Шварц.

Про це стало відомо під час засідання Синоду церкви, на якому представники більшості громад виголосили недовіру та закінчили повноваження єпископа НЄЛЦУ Серге Машевські, повідомляє УНІАН із посиланням на офіційний сайт НЄЛЦУ.

Довідково

Шварц Павло Миколайович народився 25 липня 1982 року в місті Луцьку. У 2004 році закінчив Луцький біотехнічний інститут (бакалавр - комп'ютерні науки).

У 2005-му закінчив Біблійну школу в Дзингелові (Польща), де згодом при Центрі Місії та Євангелізації (Євангелічно-аугсбургська (лютеранська) Церква в Польщі) проходив річний волонтарат (2005-2006 рр).

У 2011 р. закінчив Християнську теологічну академію у Варшаві, отримав диплом магістра теології та розпочав аспірантуру.

У 2012-му закінчив курс з душпастирства та психології пасторальної від SIPCC - Society for Intercultural Pastoral Care and Counselling.

У 2011-2012 рр. проходив практику в Євангелічно-аугсбурській (лютеранській) церкві в Польщі.

З 2012-го працює пастором євангелічно-лютеранських громад м. Харкова та м. Кременчука.

У 2013-2015 рр. був заступником єпископа Німецької Євангелічно-Лютеранської церкви України.

З 2004 по 2014 рр. – співорганізатор міжнародних християнських таборів «Глорія».

З 2013-го – член міжнародної екуменічної групи «Примирення», в якій представленні представники РКЦ, УГКЦ, православної церкви та Лютеранської церкви з чотирьох країн — Німеччина, Польща, Україна та Білорусь.

З 2017 р. – засновник і директор Благодійного фонду «Дияконія-Україна» та голова Ради Місійного союзу євангелічних громад України (об'єднання).

Одружений. Батько двох дочок.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина До Луцька приїде митрополит Онуфрій
Наступна новина Що можуть збудувати на місці Центрального ринку у Луцьку. ФОТО
Останні новини
Схожі новини