Онуфрій у Луцьку вчив людей, що критичне мислення - це погано, - журналіст

Онуфрій у Луцьку вчив людей, що критичне мислення - це погано, - журналіст

Журналіст Антон Бугайчук вважає, що предстоятель УПЦ МП Онуфрій вчив лучан не покладатись на критичне мислення.

Про це журналіст написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, предстоятель Української православної церкви Московського патріархату, митрополит Онуфрій 23 жовтня побував у Луцьку. Він взяв участь у богослужінні у кафедральному соборі Всіх святих землі Волинської, а потому звернувся до прихожан із проповіддю.

«Проблема в тому, що сьогодні високопоставлений релігійний діяч із Києва зібрав у Луцьку людей і вчив їх, що критичне мислення і речі, які "придумала" людина, не можуть бути добрими.

Як приклад, журналіст навів цитату митрополита: "І сьогодні, брати і сестри, також такий час, є не іскусні люди, які намагаються внести в церкву щось своє. Їм здається, що це буде дуже добрим, но ми знаємо, що буває добре тільки те, що згідно з волею Божою. А те, що людина придумає, воно ніколи не може бути добрим".

«Такі фрази стимулюють мешканців нашого міста ігнорувати власний розум, людський прогрес, нові технології і не сумніватися у тому, що їм "вєщають". А потім ми жаліємося, що "люди несвідомі", "людей знову обдурили", "ми катастрофічно відстали", "голосують за 500 гривень". Такі інституції, не менше, ніж політики з екранів, виховують дуже нездорові речі у суспільстві», – переконаний Антон Бугайчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Співак з Луцька виконав сальто на батуті в ефірі популярного телешоу. ВІДЕО
Наступна новина Презентували смартфон з рекордною кількістю оперативки
Останні новини
Схожі новини