Опалювальний сезон у Луцьку — під загрозою зриву

Опалювальний сезон у Луцьку — під загрозою зриву

Одразу після Нового року містяни можуть залишитися без тепла в оселях. Про це повідомили сьогодні на зборах трудового колективу ДКП «Луцьктепло». Через блокування рахунків підприємства його працівники вже півтора місяця не отримують зарплати.

«Ми довгий час судилися з ТОВ «Тепелен», якому в 2012 році завдяки незаконним оборудкам заборгували 28 мільйонів гривень, – говорить директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна. - Деякі суди ми вигравали, інші — навпаки. В результаті добилися скасування арешту на рахунки, які мають спеціальний статус. З них ми виплачували заробітну плату. Однак судову ухвалу щодо скасування арешту рахунків державний виконавець просто проігнорував. Більше того, списав з цих рахунків 3 мільйони гривень на користь ТОВ «Тепелен».

За словами директора «Луцьктепла» Валентини Малютіної, люди, що на свята залишаються без засобів існування, доведені до відчаю. Вони готові припинити роботу, вийти на страйк і навіть почати палити шини. Вона запросила на збори представників міської та обласної влади, аби почути від них пропозиції щодо вирішення ситуації.

«Сьогодні я дав доручення підготувати на позачергове засідання виконкому проект рішення про виділення 1,8 мільйона гривень на зарплати працівникам «Луцьктепла», -заявив радник міського голови Ігор Поліщук. – До кінця дня кошти надійдуть на підприємство. Окрім того, 4 січня буде позачергова сесія, на якій ще буде дофінансовано 4 мільйони на підприємство за рахунок економії по енергоносіях».

Свою підтримку працівникам ДКП «Луцьктепло» від імені обласної влади висловив заступник голови ОДА Сергій Кошарук. Досить емоційно реагували на зборах на виступ першого заступника ТОВ «Тепелен» Богдана Денисюка.

«В 2012 році ми придбали право на борг «Луцьктепла» і розрахувалися за нього, – каже пан Денисюк. – 5 років ми погоджувалися на відтермінування платежів. У 2017 ситуація змінилась. Але борг ви все одно мусите заплатити. Тому пропоную для врегулювання ситуації погасити якусь частину боргу, а решту — реструктуризувати».

Однак, присутні на зборах з цією пропозицією не погодились. Вони ухвалили і підписали текст звернення до місцевої влади, Генпрокурора Юрія Луценка, міністра юстиції Павла Петренка з проханням втрутитися в ситуацію. Якщо не буде ніякої реакції до початку січня, на підприємстві обіцяють одразу після Нового року вимкнути опалення по всьому місту.
 
Ярина Руднік


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відбудеться фестиваль «Різдвяні піснеспіви»
Наступна новина Мандаринова ДТП: на Волині перекинулась фура з фруктами. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини