Ощадбанк видаватиме кредити на встановлення сонячних електростанцій

Ощадбанк видаватиме кредити на встановлення сонячних електростанцій

Ощадбанк розпочав кредитну програму для фізичних осіб на встановлення сонячних електростанцій та вітряків.

Про це пише «Громадське».

Кредитні кошти видаватимуться домогосподарствам на придбання та встановлення сонячних панелей, станцій сонячного теплопостачання, сонячних батарей, вітряних станцій та генераторів а також теплових насосів.

«На хвилі дедалі більшого використання відновлюваної енергетики в країні все більше домогосподарств переходять на «чисту» електроенергію», — зазначив заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн.

За його словами, даний вид кредитування користуватиметься значним попитом ще й через можливість продавати надлишки виробленої електроенергії за «зеленим тарифом».

З початку 2018 року кількість сонячних електростанцій в Україні зросла на 13%. Так, за даними Кабміну, за січень-березень 2018 року в Україні ввели в експлуатацію стільки ж сонячних електростанцій, скільки за половину 2017 року.

Раніше в уряді анонсували будівництво сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні. Там вважають, що зможуть перетворити зону відчуження на «найбільш інноваційний майданчик у світі».

Також у державному Укренерго анонсували будівництво енергоакумулюючих станцій загальною потужністю 2,5 гігават енергії. Необхідність у будівництві акумуляторів пояснюють зростанням частки генерації електроенергії з відновлювальних джерел.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку знесли власноруч облаштовані городи на прибудинкових територіях
Наступна новина Волинське село без газу та сільради матиме нову школу. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини