СБУ затримала помічника нардепа, який працював на ФСБ та «зливав» розвіддані

СБУ затримала помічника нардепа, який працював на ФСБ та «зливав» розвіддані
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Служба безпеки України затримала помічника-консультанта народного депутата України. Він був російським агентом та проводив розвідувально-підривну діяльність в органах влади. 

Посадовець перебував на агентурному зв’язку у заступника начальника 9 управління Департаменту оперативної інформації 5 служби фсб Дмітрія Зубарєва, – повідомили 5-го липня у СБУ. 

«Своєму російському куратору зрадник передавав розвіддані з різних напрямів. Зокрема, про міжнародну співпрацю, внутрішньополітичний курс, зміцнення кордону з рф і проведення АТО/ООС на сході України», – йдеться у повідомленні. 

За співпрацю з ворогом він щомісячно одержував від російських спецслужб гроші у сумі від 1,5 до 4 тис. доларів США. Така «винагорода» зростала залежно від рівня складності завдань і термінів їх виконання.

«Встановлено, що посадовець був завербований кадровим співробітником 9 управління 5 служби фсб Юрієм Водолазкім під час поїздки до москви. Згодом той передав агента на «зв’язок» своєму керівнику.

Для збору розвідданих посадовець використовував широке коло особистих знайомств і статус помічника чинного нардепа. А передавав інформацію через зашифрований канал електронного зв’язку.

Не раз зрадник зустрічався зі своїми «кураторами» на території третіх країн, де отримував завдання та гроші», – йдеться у повідомленні. 

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру у вчиненні злочину за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Йому обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

">http://

Наразі досудове розслідування закінчили, матеріали передали в суд.

СБУ не назвала імені підозрюваного, проте оприлюднила відео з ним.

Помічник нардепа, який працював на ФСБ. Скріншот з відео

Видання «Українська правда» з посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомила, що зрадник був помічником народного депутата Юрія Здебського.

Той був учасником АТО у 2014-2016 роках, має звання полковника, а в 2019 році пройшов до Верховної Ради від партії «Слуга народу» на Харківщині. 

Нагадаємо, раніше контррозвідка СБУ викрила львів’янина, учасника агентурної мережі рф, який коригував вогонь по Яворівському полігону на Львівщині


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Отримали 450 тонн допомоги. Як працює волонтерський центр у місті на Волині
Наступна новина Знайшли у лісопосадці з травмами голови. Волинянин побив 39-річного чоловіка
Останні новини
Схожі новини