На Волині волонтерки ліплять по пів тисячі вареників для воїнів за раз

На Волині волонтерки ліплять по пів тисячі вареників для воїнів за раз

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, п'ятеро волинянок три рази на тиждень збираються та готують їжу для воїнів на фронт, або ж тих, хто перебуває на лікуванні у госпіталях Луцька.

За раз жінки ліплять пів тисячі вареників, розповіла Суспільному волонтерка Ірина Лебедєва.

Готують жінки у приміщенні церкви, каже пастор храму адвентистів сьомого дня Сергій Шевчук. З його слів, з інгредієнтами для страв допомагають небайдужі волиняни, співпрацюють із бізнесом.

На передову готують завиванці з вишнями, голубці та вареники, розповідає волонтерка Марія Алексійчук. Додає: продукцію заморожують, в такому стані вона добре доїжджає до Ізюма, Бахмута та Авдіївки.

Раз на тиждень за готовою продукцією приїжджає волонтер Руслан Канцедал. Чоловік волонтерить із 2014 року. Каже: везе їжу до центру реабілітації учасників бойових дій. 


Волонтерка Ірина Воінкова каже, що робота на кухні дозволяє не занепасти морально. В її родині, на війні у травні цього року, зник безвісти зять. Під час приготування їжі, говорить волонтерка, жінки підтримують одна одну, моляться за те, щоб війна швидше закінчилася, а чоловіки повернулися живими додому.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рятувальники Волині надали допомогу літній жінці
Наступна новина На Волині провели в останню дорогу Героя Володимира Карпука. ФОТО
Останні новини
Схожі новини