У Луцьку волонтери готують «теплі коробочки» для воїнів

У Луцьку волонтери готують «теплі коробочки» для воїнів

У Луцьку в рамках акції "Тепла коробочка" волонтери готують дві тисячі коробок з необхідними речами для воїнів 35-тої окремої бригади морської піхоти, які зараз знаходяться на Херсонському напрямку.

Як розповіла Суспільному організаторка акції Лариса Новосад, у коробки складають чай, каву, теплі шкарпетки, ліки, малюнки та інші речі.

30 листопада упаковувати коробки для військових запросили дітей з синдромом Дауна. Їм розповіли про акцію та влаштували Свято у рамках роботи "Фабрики Святого Миколая", говорить голова громадської організації Олена Мельник.

"Наші діти, коли взнали, що буде проводитись така акція, надзвичайно зраділи і ретельно готувалися, щоб скласти ці коробочки — привітання для наших воїнів. Вони розуміють і відчувають, яка ситуація в країні, що йде війна", — каже лучанка.

Долучився до акції і лучанин Андрій Мельник: "Я допомагаю воїнам-солдатам, я хочу закінчення війни, перемогу. І слава Україні, Героям Слава!"

Організаторка акції "Зігрій захисника", голова благодійного фонду "Старе місто Луцьк" Лариса Новосад каже: усі підготовлені пакунки невдовзі відправлять військовим.

"В рамках акції "Зігрій захисника", а це масштабна акція — це генератор, портативні зарядні установи, теплі чоботи, теплі шкіряні берці. Акція працює вже три тижні і є військові частини, які вже отримали ці наші коробочки", — сказала лучанка.

З її слів, подарунки для акції готували дорослі і діти з різних шкіл, дитячих садочків, позашкільних закладів. Долучились до підготовки подарунків військовим і п’ятикласники ліцею № 26 міста Луцька.

Школярка Меланія Тимощук каже: до Дня святого Миколая, який цього року відзначають 6 грудня, вирішила передати військовим печиво. Вперше розмальовував імбирне печиво харчовими фарбами 10-річний Микола Салій. Зі слів школяра, до допомоги військовим його сім’я долучається постійно.

Заступниця директора ліцею Оксана Степанчук розповіла, що з перших днів повномасштабної війни в закладі діє волонтерський центр "Бджілки". "Ми закупляли дрони, тепловізори, бензопили, медикаменти, одяг, бронежилети, все, що потрібно на фронт", — сказала освітянка.

Відправляти військовим вантажі з печивом та іншими подарунками волонтери планують наступного тижня.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Назвали місця на Волині, де водії можуть перечекати негоду
Наступна новина На Волині судили 21-річного живодера, який зарізав собаку
Останні новини
Схожі новини