Овочі, хліб, зерно: на Волині діти привезли ласощі для диких тварин

Овочі, хліб, зерно: на Волині діти привезли ласощі для диких тварин

На Волині вихованці Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства привезли гостинці для диких тварин.  

Організували традиційний захід керівники гурткової роботи Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства спільно з Волинським ОУЛМГ та безпосередньо ДП «ЛМГ «Звірівське ЛМГ».  Подібні акції проводять щороку. Правда, через карантинні обмеження цього року стали значно рідшими та не такими масовими, – пише пресслужба ВОУЛМГ.

– Діти давно чекали цієї поїздки, – розповідає Інна Кравчук – керівник гуртка «Географічне краєзнавство» Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства, яка й зініціювала  цікаву мандрівку. – Та на заваді став локдаун. З відновленням навчання запрацювали і наші гуртки. Тож щонайперше вирішили з подаруночками поїхати до звірів.

– Звірівське мисливське господарство з’явилося ще в 1955 році, – розповів головний мисливствознавець ДП «ЛМГ «Звірівське ЛМГ» Юрій Ліщук. – Нещодавно на його базі було створено лісомисливське господарство, а це означає, що відтепер його працівники займаються ще й лісовим господарством.

Розповів і про звірів, які мешкають у їх лісах. Серед основних видів – олені плямисті та олені благородні. Найбільше, близько триста голів – оленя плямистого.

– А ще у  вольєрах розводимо диких свиней і фазанів, щоб збагачувати місцеву фауну, – додав головний мисливствознавець. – Займаємось їх підгодівлею, даємо зерновідходи, силос, жом, кукурудзу, ячмінь і ще чимало інших харчів. Частину кормів самі заготовлюємо, частину закуповуємо.

Старший єгер ДП «ЛМГ «Звірівське» Мирослав Захарусь заповзявся провести дітям екскурсію господарським двором, показав бокси, де зберігаються корми, а тоді підвів до фазанарію.

Згодом було катання на санях та розкладання кормів у годівнички. Одночасно – розмови про звички та потреби звірів узимку. Зокрема, наскільки важливою для них є допомога людей.

   

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині зареєстрували першу підозру на ботулізм у 2021-му. Що треба знати про хворобу?
Наступна новина У Польщі вирішили не вакцинувати літніх людей препаратом AstraZeneca
Останні новини
Схожі новини