Озоновий шар став критично тонким, – учені

Озоновий шар став критично тонким, – учені
Фото ілюстративне

Озоновий шар досяг критично низької товщини через глобальне потепління, спровоковане діяльністю людини. Подальше виснаження захисного шару атмосфери може призвести до підвищення рівня ультрафіолетової радіації на поверхні Землі, скорочення тривалості життя людини й маси захворювань.

Вчені зафіксували рекордно малу товщину озонового шару над Арктикою. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на російські ЗМІ.

Як наголошується, вчені зафіксували, що вже у лютому зниження загального вмісту озонового шару досягло критично низької позначки. Така ж тенденція продовжиться і в березні-квітні цього року.

Згідно з дослідженнями, гранично низький рівень озонового шару дорівнює 220 одиниць Добсона. Зараз його товщина дорівнює приблизно 260 одиниць.

На думку вчених, причина такого критичного скорочення озонового шару у рекордному обсязі полярних стратосферних хмар і сталому стратосферному вихорі з температурами нижче -78 градусів.

Подальше скорочення товщини шару може бути небезпечно для людини й призвести до збільшення рівнів ультрафіолетової радіації на поверхні Землі.

Читати також: У Волиньраді хочуть не фінансувати з бюджету ОТГ, які шкодять довкіллю


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк радянських часів на світлинах Ірини Левчанівської. ЗГАДАТИ ВСЕ
Наступна новина У Луцьку з'явиться перший житловий комплекс преміумкласу. Продаж квартир уже стартував
Останні новини
Схожі новини