У Волиньраді хочуть не фінансувати з бюджету ОТГ, які шкодять довкіллю

У Волиньраді хочуть не фінансувати з бюджету ОТГ, які шкодять довкіллю

Депутати екологічної комісії Волинської облради просять Держекоінспекцію надати їм перелік тих структур, які не сплачують штрафи за порушення у сфері екології. Позаяк серед цих структур в основному – місцеві ОТГ, то обранці каратимуть їх «рублем»: не фінансуватимуть інші потреби громад, якщо вони є у цьому переліку.

Такого висновку дійшли під час засідання комісії з питань екології, що відбулося 25 лютого у стінах облради.

За інформацією керівника відділу екологічного нагляду (контролю) ПЗФ, лісів і рослинного світу Держекоінпекції у Волинській області Сергія Шеремети, під час проведених у 2019 році перевірок та рейдів екоінспектори нарахували збитків на 10 млн грн. Сума пред’явлених коштів сягнула трохи більше 5-ти мільйонів. З них відшкодовано 678 тис грн.

Сергій Шеремета на комісії

«Що заважає повертати збитки до бюджету? Адже Рівненська область має 8,8 мільйона надходжень екологічного податку, а Волинська всього 3,6, що значно менше», - цікавився депутат Юрій Ройко.

Екологи кажуть: і штрафи малі, і прокуратура недопрацьовує, і повноваження в інспекторів обмежені.

Голова комісії Василь Столяр запропонував подати перелік неплатників на розгляд комісії облради. Як зауважив голова бюджетної комісії Михайло Імберовський, саме зараз депутати працюють над бюджетом і розглядають запити від ОТГ на фінансування тих чи інших потреб. Мовляв, якщо ці громади не сплачують штрафи за порушення законодавства у сфері довкілля, які спрямовуються у бюджет, як вони можуть претендувати на фінансування з того ж таки джерела.

Зрештою, обранці одностайно підтримали пропозицію звернутися до Держекоінспекції у Волинській області за відповідним переліком і опрацювати його спільно з бюджетною комісією.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Екскурсія таунхаусом «Інвестора». Репортаж
Наступна новина Звільнилася очільниця хоспісу у Луцьку
Останні новини
Схожі новини