«Паста для слона», «хімічний вулкан» і оптичні ілюзії: у центрі Луцька влаштують «наукові шоу»   

«Паста для слона», «хімічний вулкан» і оптичні ілюзії: у центрі Луцька влаштують «наукові шоу»   

У центрі Луцька влаштують наукові пікніки – видовищні експерименти для популяризації науки. Учасники демонструватимуть наукові «фокуси», оптичні ілюзії, експерименти, досліди та розваги.

Захід пройде у неділю, 22 вересня  на Театральному майдані з 12:00 до 15:00. Організатори - Департамент сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради, Луцька Асоціація Волонтерів, Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив.

Під час наукових пікніків дорослі й діти зможуть долучитися до проведення дослідів з електродинаміки, побачити «Хімічний вулкан», «Пасту для слона», «Світлофор», «Веселку», «Змії», відвідати майстер-клас з дресирування, майстерки з залишкового образу, електромагнетизму і інерції, оптичних ілюзій, із вивчення поверхневого натягу рідин та впливу атмосферного тиску на тіла.

Організатори обіцяють різноманітні досліди з фізики: діючий прилад для перетворення енергії вітру у електричну комп’ютерним кулером, гірлянду із ARDUINO на 8 світлодіодів, дослід з визначення координації рухів руки, дослід з перетворення енергії вогню свічки в електричну, діючий макет «Розумного будинку», пристрій для перетворення обертального руху у звук.

Можна буде дізнатися, як відбувається програмування справжнього робота, пересування роботизованої платформи по лінії або лабіринту.

«Ви полюбите науку разом з нами, відвідуючи, здавалось би майстерку боді-арт, в'язання, під час виготовлення прикраси з фетру чи іграшки з бісеру, займаючись паперопластикою. Досі не вірите? Тоді приходьте!» - йдеться у повідомленні організаторів.

Серед учасників цьогорічних пікніків:

STEM-школа Inventor,

- Музей технічного прогресу,

- кінологічний центр ГУНП у Волинській області,

- Центр науково-технічної творчості учнівської молоді,

- Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №19 Луцької міської ради Волинської област,

- Волинська обласна Мала академія наук,

- хімічний факультет СНУ імені Лесі Українки,

- Палац учнівської молоді,

- Школа програмування та робототехніки Robocode,

- Волинський обласний центр зайнятості,

- Луцька гімназія № 21 імені Михайла Кравчука,

- Маленький Хогвартс,

- Луцький базовий медичний коледж та інші.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 20 вересня
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Субота, 21 вересня
Останні новини
Схожі новини