Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 20 вересня

Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 20 вересня
Затримали причетних у вбивстві ковельчанина (фото - ГУПН в області)

На Волині розкрили гучне вбивство на замовлення. У Луцьку трапилася масштабна пожежа у військовому госпіталі. Знайшли тіло волинянки, яка була у розшуку… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у п’ятницю, 20 вересня.

Збив чоловіка на смерть на переході

У Нововолинську на вулиці Промисловій 19 вересня ввечері автомобіль «Mitsubishi Grandis» на смерть збив 65-річного місцевого жителя. За кермом перебував 35-річний житель Володимира-Волинського. Водій наїхав на пішохода,котрий перетинав проїжджу частину дороги по нерегульованому пішохідному переходу. Внаслідок автопригоди перехожий загинув на місці.

Авто наїхало на пішохода. Чоловік у реанімації

На вулиці Глушець у Луцьку 19 вересня близько 20-ї години легковик «Renault Megane» під керуванням 25-річного місцевого мешканця наїхав на 65-річного лучанина. Потерпілий переходив частину дороги по нерегульованому пішохідному переходу. Чоловік отримав тілесні ушкодження. Його госпіталізували у реанімацію обласної клінічної лікарні.

Від удару авто опинилося в городі

У селі П'ятидні Володимир-Волинського району увечері 20 серпня трапилася ДТП за участю двох авто. На трасі зіткнулися ВАЗ 2104 та Opel Vectra. Останнього від удару відкинуло у город. На місці працювала патрульна поліція. Інфомації про потерпілих поки немає.

Знайшли того, хто вкрав велосипед

Викрили зловмисника, котрий викрав у жителя Любомльського району велосипед за 2,2 тис. грн. 19 вересня до поліції звернувся 29-річний житель району із заявою про те, що в кінці серпня поблизу школи у селі Згорани Любомльського району викрали його велосипед. Вдалося встановити причетність до крадіжки 52-річного жителя Шацького району. Велосипед вилучили та повернуть власнику.

Через ревнощі замовили вбивство чоловіка

Правоохоронці оперативно розкрити вчинене на замовлення вбивство 46-річного мешканця Ковельщини та затримали організатора, пособників і виконавця злочину. З'ясувалося, що вбивство замовив його суперник через ревнощі та неприязні відносини. Пособником  став 40-річний уродженець Грузії, мешканець Ковельського району, а виконавцем – його рідний брат, колишній учасник збройного конфлікту на Кавказі. Ще один учасник злочину – також грузин. Домовившись із жертвою про зустріч біля недіючого кафе в Ковелі, щоб нібито замовити йому виконання будівельних робіт, зловмисник зранку 16 вересня 2019 року провів потерпілого якнайдалі від дороги та вистрілив йому в голову. Чотирьом громадянам, яких затримали 18 вересня, повідомили про підозру у вбивстві на замовлення, за попередньою змовою групою осіб.

 
Вбивство на замовлення

Чотирьом громадянам, яких затримали 18 вересня 2019 року у селі Струмівка, поблизу Луцька, сьогодні повідомлено про підозру у вбивстві на замовлення, за попередньою змовою групи осіб, розповіла речниця прокуратури області Наталія Мурахевич. За вчинення такого злочину підозрюваним загрожує довічне ув»язнення, - каже вона.

Posted by UA: Волинь on Friday, 20 September 2019

Судитимуть членів групи, яка підробляла ІD-картки громадян Євросоюзу

Скерували до суду обвинувальні акти щодо трьох членів групи, учасники якої підробляли документи, які видають компетентні іноземні органи, зокрема ID-картки громадян країн Євросоюзу та посвідчення водія офіційного зразка Республіки Польща та Румунії, а також збували громадянам України, зокрема й волинянам. Членів групи обвинувачують у підробленні та збуті документів за попередньою змовою групою осіб. Нагадаємо, що раніше припинили діяльність цієї групи з 6 осіб, до якої входили мешканці Волинської та Чернівецької областей. Двох членів уже засуджено, троє очікують вироків, а стосовно ще одного досудове розслідування триває у зв’язку з його переховуванням від органу досудового розслідування.

За хабар судитимуть митника

Судитимуть державного інспектора митного поста «Піща» Волинської митниці Державної фіскальної служби, який у червні-липні 2019 року одержав від громадянина 220 доларів США за не створення штучних перешкод під час митного оформлення вантажу фарби через пункт пропуску «Пулемець». Митника, який щиро розкаявся у скоєному, обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди, й подальшу його долю вирішуватиме суд.

У ценрі міста горів військовий госпіталь

У ніч із 19 на 20 вересня у Луцьку горів військовий госпіталь. Вогонь знищив дах та пошкодив верхній поверх будівлі. На місці події працював 41 рятувальник, залучили 12 одиниць спеціальної основної та допоміжної техінки з Луцька, Ківерців, Рожища. З будівлі під час пожежі евакуйовано 91 людину, ніхто не постраждав. За попередньою версією, ймовірною причиною пожежі є замикання проводів електропостачання. 

Читати більше про пожежу у госпіталі.

 
Пожежа в госпіталі

//UPD//:Несправна електропроводка, порушення протипожежного режиму або порушення правил пожежної безпеки при проведенні ремонтних чи зварювальних робіт. Такі версії причини пожежі у Луцькому військовому гарнізонному госпіталі - озвучив начальник управління ДСНС в області Володимир Грушовінчук. Цієї ночі у Луцьку горів військовий госпіталь Міністерства оборони. Вщент вигорів дах лікувального закладу, де перебувала 91 людина – це пацієнти та персонал шпиталю, - розповів речник волинських рятувальників Володимир Нестеров.

Posted by UA: Волинь on Friday, 20 September 2019
 
Евакуація пацієнтів після пожежі

18-тьох пацієнтів з військового госпіталю евакуювали до обласної клінічної лікарні, 21-го – до Луцької міської лікарні, 6-х – до обласного госпіталю ветеранів війни.

Posted by UA: Волинь on Friday, 20 September 2019

Знайшли тіло зниклої пенсіонерки

У Володимирі-Волинському 20 вересня у воді, поблизу підвісного мосту через річку Луга, виявили тіло Валентини Лупенко. Кілька днів жінка перебувала у розшуку. Пенсіонерка 1941 року народження ще 10 вересня вийшла з дому. Ознак насильницької смерті не виявлено, наразі тіло доставили в морг для проведене судово-медичної експертизи.

Обікрали сільраду

В Іваничівському районі розгромили і обікрали Старолішнянську сільську раду. Це сталося у ніч на 20 вересня, повідомили на сторінці сільради у фейсбуці. Невідомі, пошкодивши вхідні двері, потрапили у приміщення і вкрали цінні речі. Наразі шукають свідків події.

У квартирі знайшли майже два десятки погрудь Леніна і Сталіна

Поліція розслідує причетність лучанина Луцька до бізнесу, влаштованого на продажі символіки комуністичного тоталітарного режиму. Про це йдеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду від 16 вересня.
За інформацією СБУ у Волинській області лучанин займається пропагандою комуністичного тоталітарного режиму, виготовляючи і поширюючи його символіку. За цим фактом у кінці липня цього року поліцейські розпочали досудове розслідування.

Читати більше про бізнес на погруддях Леніна і Сталіна.

Підготовлено за матеріалами видань ІА ВолиньPost, Район.Володимир-Волинський, ІА Волинські Новини, UA:Волинь, пресслужб ГУНП у Волинській області, прокуратури Волинської області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Випробувальна лабораторія компанії Modern-Expo отримала визнання
Наступна новина «Паста для слона», «хімічний вулкан» і оптичні ілюзії: у центрі Луцька влаштують «наукові шоу»   
Останні новини
Схожі новини