Перші особи Волині разом із дітьми створили лісові культури найвищого класу якості

Перші особи Волині разом із дітьми створили лісові культури найвищого класу якості

Такими стали висновки комісії зі складу спеціалістів Волинського ОУЛМГ, головних лісничих та інженерів державних лісогосподарських підприємств.

Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ. 

Нагадаємо, 21 квітня Перший писав те, як волинські ВІПи садили ліс.

Тоді, у День довкілля перші особи області Волині на чолі з заступном голови Держлісагентства Володимиром Бондарем, головою Волинської ОДА Олександром Савченком та начальником ВОУЛМГ Олександром Кватирком у рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» висадили близько 14 тисячі сіянців та саджанців дуба і ялини на 2 га лісу у Сокиричівському лісництві ДП «Ківерцівське ЛГ». 

Читати також: Депутат в темі - Володимир Бондар: Мораторієм на експорт кругляка ми стимулюємо банальне лісопиляння

І схема висадки, і підібрані породи, і залишені дерева-насінники позитивно вразили спеціалістів, які проінспектували насадження. Лісоводи-практики залишилися задоволені: всі саджанці та сіянці гарно прижилися.

Тож поставили лісовим культурам, створеним руками перших осіб області та вихованців Боголюбського шкільного лісництва, найвищу оцінку, віднісши їх до І класу якості.

Читати також: «Корупційні схеми при мені дуже важко «літають», - голова ОДА Олександр Савченко. ІНТЕРВ'Ю

Варто зазначити, що загальні об’єми лісовідновлення у 2018 році становлять 6047 га (план 5850 га). З них посаджено лісових культур 2505 га при плані 2445 га. За результатами технічного приймання лісових культур: 1-го класу якості – 1592 га (64%), 2-го класу якості – 912 га (36%), 3-го класу якості – 1,1 га.

Також цього року на Волині проводилися заходи із відновлення лісів природним шляхом на площі 3542 га, в тому числі зі сприянням – на площі 2135 га.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі в багатоповерхівці горіла квартира
Наступна новина В обласній лікарні подрібнюють камені сечовидільної системи безболісно та без анестезії
Останні новини
Схожі новини