Першокласникам введуть свідоцтво досягнень замість табелів

Першокласникам введуть свідоцтво досягнень замість табелів

Міністерство освіти і науки України запровадило свідоцтво досягнень у перших класах.

Про це повідомляє МОН.

«Ця модель ґрунтується на формувальному оцінюванні, що дозволяє оцінити насамперед процес навчання, а не результат (тобто кількість помилок), а також поступ кожного учня», – йдеться у повідомленні.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що у Новій українській школі хочуть відмовитися від слова «табель».

Читати також: МОН розповіло, навіщо психологи і соціальні педагоги у школах. 

Бо значення слова табель – це відомість або список. А школа має надавати учневі та батькам розгорнуту характеристику про досягнення дитини, так як наведено в зразку свідоцтва для 1 класу,
– наголосила вона.

Гриневич додала, що цим МОН наближається до того, як має виглядати оцінювання у початковій школі. «Завдання такого оцінювання – розкрити потенціал кожної дитини, підтримати її і надихнути навчатися далі».

У зразку свідоцтва досягнень ми можемо побачити, що оцінюватимуться також й особисті досягнення. Серед них – «ставить запитання про нове, незрозуміле», «доброзичливо ставиться до оточення», «знаходить успішні шляхи вирішення проблем», «бере відповідальність за свої дії», «висловлює власну думку щодо прочитаного» тощо. 

Читати також: Чому домашні завдання у школах неефективні


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 22 травня
Наступна новина В Україну йде суттєве похолодання
Останні новини
Схожі новини