Центр трансплантології у Львові очолив лікар із ковельської лікарні

Центр трансплантології у Львові очолив лікар із ковельської лікарні

Центр трансплантології, що відкрився у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова, очолив Максим Овечко, який до цього керував відділенням трансплантології у Ковельському МТМО.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці лікарні у фейсбуці.

Зазначають, що Максим Овечко із командою спеціалістів у Львівській лікарні вже успішно пересадив родинну нирку.

«Раніше він керував відділенням трансплантології в Ковелі, де наприкінці 2019-го року розпочали пересаджувати органи, відновивши в Україні посмертні трансплантації. Усього за кілька місяців так було пересаджено два серця та три нирки, ще чотири трансплантували від родичів», – розповідають у медзакладі.

Максим Овечко

Тут запевняють, що новостворений Центр повністю готовий до родинних та посмертних трансплантацій нирок. Також планують  пересаджувати підшлункову залозу та печінку.

«Нині в «листі очікування» уже перебуває майже сотня пацієнтів, а Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова саме очікує на включення до «пілотного проекту» МОЗ України, за яким такі операції будуть сплачуватися державою. Тоді Центр трансплантології запрацює на повну потужність», – ідеться у дописі.

Нагадаємо, у лютому 2020 року Клінічну лікарню швидкої медичної допомоги Львова очолив Олег Самчук, який до цього був керівником Ковельського МТМО.

Читати також: «Не можу жити спокійно». Ексочільник ковельської лікарні розповів, чому переїхав до Львова

На початку травня у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова відкрився Центр хірургії серця та судин. Його очолив теж лікар, який раніше працював у Ковелі. Це – кардіохірург Олександр Голуб.

Ковельському МТМО призначили нового керівника, яким став Валентин Вітер.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Показали, яка буде вбиральня у Центральному парку Луцька
Наступна новина В Україні – понад пів тисячі випадків коронавірусу за добу. На Волині – рекордна кількість
Останні новини
Схожі новини