На Київщині священники московського патріархату допомагали ворогу та викрадали людей

На Київщині священники московського патріархату допомагали ворогу та викрадали людей
Священник УПЦ МП Віктор Талько

В Україні масово розслідують злочини служителів московського патріархату, які під час окупації не лише допомогали ворогу, а й розповідали вірянам наративи російської пропаганди.

У Київській області — батюшки навіть викрадали людей, пише ТСН.

Один з таких забирав собі викрадену гуманітарну допомогу, а волонтерів тримав у зачинених келіях. Інший зустрічав окупантів з іконою, та швидко потоваришував з ними. Слідство проти зрадників досі триває.

Читайте також: Перший луцький храм МП переходить до ПЦУ. Зі священником

Зокрема, серед інших, йдеться про Віктора Талько, який був священником упц мп у Бородянці. Місцеві кажуть, що під час окупації Бородянки, священник займався розкраданням гуманітарної допомоги. 

«З церкви вийшов отець Віктор Талько і з ним був ще чоловік у військовій формі. Чоловік в формі сказав, що нас будуть перевіряти. Не було (в окупантів, – ред.) жодних розпізнавальних знаків. Були нашиті георгівські стрічки», – розповідає волонтер Роман Ганаба.

Волонтери підозрюють, що на них пан отець майже не звертав уваги. Його, мовляв, більше цікавили автобуси із гуманітаркою.

«Отець Віктор сказав заганяти автомобілі на територію церкви. У полоні нас було 19 людей на восьми авто. Записали всі прізвища. Сказали, що буде перекличка – якщо когось не буде, хоча б однієї людини з 19, то постраждають всі, розстріляють всіх», – розповідає Роман.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: А батюшка: «Ви здуріли чи шо?». У селі Пальче громада пішла в ПЦУ. РЕПОРТАЖ

Інша волонтерка Олена Зелінська зазначає, що цей священник – звичайний мародер, але має «неабияку любов до російської влади». Вона додає, що чоловік не соромився постійно роздавати інтерв’ю російським пропагандистам. 

Читайте також: У місті на Львівщині заборонили діяльність церкви УПЦ МП

Більше історій про злочини священників московського патріархату – тут: 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вишивальниця із Звірова копіює давні орнаменти з вишиванок, яким кілька століть
Наступна новина Волиняни у травні отримали 50% соцвиплат. Коли дадуть решту коштів
Останні новини
Схожі новини