Під час пандемії школи потрібно закривати в останню чергу, – ВООЗ

Під час пандемії школи потрібно закривати в останню чергу, – ВООЗ
Фото ілюстративне

У Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що школи під час коронавірусу повинні закриватися в останню чергу. Адже навчання розпочали в закладах освіти лише половина учнів, що не дуже добре.

Таку заяву зробив глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус, повідомляє 24 канал із посиланням на видання The Telegraph.

У ВООЗ наголосили, що люди повинні вибрати між роботою барів, нічних клубів і шкіл, натякаючи на відмову від розваг на користь навчання.

«З урахуванням руйнівних наслідків для дітей і нашого суспільства в цілому, школи варто закривати тільки в місцях з високим рівнем передачі вірусу, а безперервність освіти повинна бути гарантована за допомогою дистанційного навчання», – запевнили у ВООЗ.

Натомість виконавчий директор ЮНІСЕФ Генрієтта Фор розповіла, що понад 460 мільйонів дітей не змогли отримати доступ до онлайн-навчання, коли школи були закриті.

«Це глобальна надзвичайна ситуація у сфері освіти. Згідно з прогнозами, 24 мільйони дітей кинуть школу через COVID-19, тому ми закликаємо уряди приділяти увагу відкриттю шкіл після зняття обмежень», – сказала вона.

Зазначимо, що в Україні станом на 14 вересня коронавірус зафіксували у 171 дитини. Загалом уже понад 500 класів у школах перейшли на самоізоляцію. Ще близько 40 шкіл повністю перевели на дистанційне навчання.

Читати також: Карантинні обмеження для шкіл та дитсадків хочуть змінити


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пів сотні хасидів рвалися з Білорусі в Умань через кордон на Волині
Наступна новина Волинянці щомісяця треба 40 тисяч гривень на життєво необхідні ліки
Останні новини
Схожі новини