Під Волиньрадою протестують профспілки. ФОТО

Під Волиньрадою протестують профспілки. ФОТО

Біля Волинської обласної ради протестують близько тисячі представників профспілок.

Акція відбувається у вівторок, 9 жовтня.

Учасники акції кажуть, невдоволені розміром прожиткового мінімуму, який Уряд планує встановити на 2019 рік. З їхніх слів, 1921 гривня - це надто мало для гідного життя.

«Ми висуваємо свої вимоги: найперше – це державні соціальні стандарти, які запропоновані урядом у проекті державного бюджету на 2019 рік. Все таки у ньому не були враховані пропозиції профспілок щодо проекту встановлення мінімальної заробітної плати та розміру прожиткового мінімуму. Адже Кабмін встановив дещо сміхотворний мімімум – це 1921 гривня. Але експерти Федерації перерахували і встановили, що прожитковий мінімум має становити 5 200 з урахуванням сімейної складової, звісно», – повідомила голова Федерації профспілок Волині Іванна Дубинка-Філозоф. 

Зауважимо, що серед близько тисячі протестувальників – представники освіти, охорони здоров’я, лісівники, поштарі, бюджетники, ЖКГ. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Американці вважають, що в Україні - громадянська війна», - волинянин поділився враженнями від США
Наступна новина Графік відключення світла у Луцьку 10 жовтня
Останні новини
Схожі новини