Підприємство «Пана Курчака» не є причиною смороду в Луцьку, – висновок екоінспекції

Підприємство «Пана Курчака» не є причиною смороду в Луцьку, – висновок екоінспекції

Представники Державної екологічної інспекції у Волинській області провели перевірку на підприємстві «Агідель» агропромислової групи «Пан Курчак», яке спеціалізується на вирощуванні курчат-бройлерів. Результати перевірки свідчать, що діяльність підприємства не є причиною поширення неприємного запаху в Луцьку.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міської ради.

Під час засідання тимчасової міжвідомчої комісії з подолання негативної екологічної ситуації у місті директор підприємства Максим Харченко детально розповів, як відбувається утилізація відходів. 

За словами Максима Харченка, «Агідель» працює із 2003 року. Жодних скарг на сморід на адресу підприємства ніколи не надходило. 

Під час кожного виробничого циклу (3-4 рази на тиждень) утворюються відходи тваринництва. Усі ці відходи, яких щоденно утворюється близько 3-4 тонн, регулярно відвозяться на утилізацію у ветеринарно-санітарні заводи, що розташовані в інших областях, зокрема у Костополі Рівненської області та Хмельницькому.

Факт вивозу відходів для утилізації кожного разу засвідчує на місці представник ветеринарно-санітарної служби та видає відповідні документи.

«Кількість відходів, які утворюються протягом одного виробничого циклу на підприємстві, не співставна із тими об’ємами мелясної барди, які підприємець Токарчук зливає на поля фільтрації кожні дві години. Щодня працівники ТзОВ «Агідель» помічають величезні МАЗи, які курсують у напрямку полів фільтрації», – зазначив Максим Харченко.

Окрім цього, раз на рік на підприємстві перевіряють норми викидів хімічних речовин. За словами директора, забруднення повітря навіть в межах санітарної зони є збитковим для підприємства через специфіку організації технологічного процесу.

Саме тому ТзОВ «Агідель» є зацікавленою стороною у вирішення проблеми смороду у місті та висловила своє сприяння у подоланні цієї проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Сморід у Луцьку: версії головних фігурантів скандалу 

«Луцьк захворів. Відмовила система життєзабезпечення… А лікар хто?» - у «Голосі» говорили про сморід


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучан з дітьми запрошують відпочити на літній терасі ресторанчику
Наступна новина Отруєння у луцькій «Фелічіті» розслідує поліція. Винним загрожує 3 роки обмеження волі
Останні новини
Схожі новини