Підприємці–спрощенці Волині «поповнили» бюджет майже на 150 мільйонів гривень

Підприємці–спрощенці Волині «поповнили» бюджет майже на 150 мільйонів гривень

За підсумками січня-квітня 2018 року, на Волині до бюджетів громад надійшло 148,8 мільйона гривень єдиного податку. Таким чином, завдяки суб’єктам господарювання, котрі працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, місцеві громади Волині отримали на 31,5 відсотка більше цього платежу проти 2017 року.

Позитив у динаміці сплати єдиного податку – визначальна тенденція з початку року. Це означає, що більшість суб’єктів малого підприємництва та аграріїв, котрі працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, сумлінно виконують конституційний обов’язок щодо сплати податків, - констатують в ГУ ДФС у Волинській області.

«Важливо, що ріст сплати єдиного податку характеризує ситуацію зі сплатою податків серед підприємців - фізичних осіб та спрощенців-юридичних осіб. Зокрема, підприємці - фізичні особи перерахували з початку року 109,6 мільйона гривень єдиного податку, що на 29,4 відсотка більше проти минулого року, юридичні особи спрощеної системи оподаткування - 19,3 мільйона гривень, або на 23 відсотки більше аналогічних показників минулого року. Сільськогосподарські товаровиробники четвертої групи спрямували до місцевих бюджетів 19,9 мільйона гривень єдиного податку, або на 55,7 відсотка більше минулорічних показників», - розповів в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Як підкреслив посадовець, одним із визначальних чинників ефективного наповнення бюджетів громад залишається належна увага органів місцевого самоврядування до питання реєстрації підприємницької діяльності. Лише держреєстрація підприємництва гарантує своєчасне надходження коштів до бюджету.

Використовуючи інфраструктуру громади, підприємці повинні робити свій внесок у розвиток території, ресурси та можливості якої - в основі їх комерційного успіху, - наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кварцяний про договірні матчі та Патріарх Філарет у Луцьку: ТОП-5 за вихідні
Наступна новина У Луцьку п'яна жінка розгулювала дорогою й ледь не втрапила під колеса тролейбуса
Останні новини
Схожі новини