Підприємців Центрального ринку Луцька налякали небесні ліхтарики. Підозрюють спробу підпалу

Підприємців Центрального ринку Луцька налякали небесні ліхтарики. Підозрюють спробу підпалу
Фото ілюстративне

Підприємці Центрального ринку Луцька підозрюють, що їхнє майно хотіли спалити, аби вони звільнили територію і ринку на цьому місці не було.

Про це стало відомо із сюжету Суспільного.

Вранці 6 листопада торговці прийшли на робочі місця і виявили паперові ліхтарики неподалік контейнерів, каже підприємець Наталія Шафета.  

«Ми дуже хвилюємося, бо на просторах інтернет-видань звучали неодноразово погрози чи припущення, що ринок, якщо люди не захочуть добровільно звільнити, підпалять. Треба спалити його, як спалили ЦУМ. Усі плани перебив дощ, який почався. Вони не долетіли до тих місць, які могли швидко спричинити пожежу», – розповіла Наталія Шафета.

Перший заступник голови правління облспоживспілки Володимир Горгут повідомив, що після цього викликали поліцію.

«Я не можу підтримати чи спростувати ту версію, яку висловлюють підприємці. Камери відеоспостереження показують, що о 20:40 на цю територію впало дві кулі. У часі різниця між ними півтори хвилини. Спочатку впала одна, потім інша. Горіло десь півтори-дві хвилини. Великого вогню це не створило.  Якби куля впала на дах, могла би бути пожежа», – каже Володимир Горгут.

Поліція проводить перевірку цього інциденту.

«Ми маємо час для остаточного з’ясовування обставин цієї події. Встановлено, що матеріальних збитків не завдано, ніхто з людей не постраждав. Ліхтарики знаходилися на відстані 3-4 метри. Наразі вважати, що була проба підпалу контейнерів чи ринку, немає», – сказав речник ГУНП в області Віктор Гомоль.

Нагадаємо, підприємці, стурбовані можливим закриттям Центральноо ринку, збиралися 25 вересня на мітинг у вересні під міською радою. Тоді радник міського голови Ігор Поліщук запевнив, що буде створена робоча група за участю чиновників, депутатів та підприємців. Також він розповів, що в такому вигляді, як зараз, Центральний ринок існувати не буде.

30 жовтня кілька сотень підприємців знову прийшли до міськради. Вони вимагали створити робочу групу для обговорення долі Центрального ринку – мовляв, за місяць так і не почули про створення робочої групи.

Однак радник луцького міського голови Ігор Поліщук заявив, що з підприємцями Центрального ринку не можна домовитись, бо «їм вигідно працювати з порушенням законодавства під прикриттям облспоживспілки».

Тим часом співвласник «Нового ринку» Любомир Пахолко заявив, що більшість кіосків на «Новому ринку» вже давно викупили підприємці із Центрального ринку на випадок, якщо його закриють.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку презентують пиво з лактозою
Наступна новина «Ступаєш у прірву – і ловиш потік повітря». Лучанин подорожує на висоті 5 тисяч метрів
Останні новини
Схожі новини