Пільги ніхто не скасовував, – Волинська ОДА про відмову маршрутників возити атовців безкоштовно

Пільги ніхто не скасовував, – Волинська ОДА про відмову маршрутників возити атовців безкоштовно
Фото ілюстративне

На Волині під час карантину почастішила випадки відмовими у пільговому перевезенні учасникам АТО. Перевізники аргументують це нерентабельністю. Тим часом в облдержадміністрації наголошують, що пільговий проїзд не скасований.

Про це йшлося в ефірі програми «Тема дня» за участю начальниці управління транспорту та інфраструктури облдержадміністрації Наталії Остапкович

«Ситуація щодо лімітів не дозволяє перевізникам влаштовувати відмови. Пільговий проїзд ніхто не скасовував, і він має виконуватися повною мірою тим категоріям, яким це законодавство передбачено. Безпідставна відмова у перевезенні тягне за собою відповідальність», – наголосила вона. 

Також, із її слів, в кожному договорі між ОДА та перевізником одним із пунктів передбачене пільгове перевезення відповідно до законодавста. 

Водночас керівник обласного відділу Міністерства у справах ветеранів України Андрій Омельчук наголосив, що останнім часом випадки відмови у перевезенні учасникам АТО почастішали. Він додав, що військові дуже обурені щодо такого і обіцяють: питання просто так не залишать. 

Нагадаємо, 13 вересня на Луцькій автостанції № 1 на автостанції №1 ветерани АТО заблокували автобус через те, що перевізник відмовляє у пільговому перевезенні учасників бойових дій і членів сімей загиблих. Рух автобуса «Луцьк-Луків» блокували з 15-ї до 18-ї години.

Учасники акції вимагали поспілкуватися з перевізником, який надає послуги за цим маршрутом, а також побачити додаток договору, у якому йдеться про пільгове перевезення.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус в Україні: заразилося ще понад дві з половиною тисячі людей
Наступна новина За добу на Волині 80 хворих на коронавірус та три смерті
Останні новини
Схожі новини