Плантації на батьківському паї. На Волині атовець зайнявся лохиновим бізнесом

Плантації на батьківському паї. На Волині атовець зайнявся лохиновим бізнесом

У селі Човниця Ківерцівського району на батьківському паї площею 60 соток учасник АТО Віктор Когуц два роки тому облаштував плантацію та посадив лохину. Нині збирає перший врожай.

Допомоги від держави, щоб розпочати справу, Віктор Когуц не брав. Утримує плантацію власним коштом, розповідає Суспільне.

Віктор Когуц – єдиний у селі Човниця Ківерцівського району займається вирощуванням лохини. Каже: цією культурою на Волині займаються не так масово, як малиною. Кущі лохини ростимуть і плодоноситимуть упродовж наступних 60 років.

Займається цією справою чоловік вже впродовж двох років. Нині, каже, завершує збирати ягоди середніх сортів, дозрівають і пізні.

«Три сорти бралося, щоб максимально розтягнути сезон. Почати з липня і до осені ягоду збирати і доставляти людям», – каже фермер.

Вирощування лохини дороговартісне і трудоємне, розповів Віктор Когуц. Зі слів чоловіка, раніше на цьому батьківському паї був сінокіс. Щоб зволожувати ґрунт для лохини, проклав крапельний полив. Перевіряє, чи вистачає вологи.

Доглядати за плантацією допомагають рідні. Син Ілля і донька Аліна кажуть: збирати лохину не важко.

Ягоди збирають у спеціальні ємності. Замовлення приймають через інтернет. Віктор каже: щоб утримувати таку плантацію, вклав уже майже 270 тисяч гривень.

Читати також: Волинянка вирощує помідори оригінальним способом – коронем догори

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В уряді заявили, що посилюють контроль за дотриманням карантину
Наступна новина Волинянин склав ЗНО з хімії на 200 балів, а з математики – на 199
Останні новини
Схожі новини