На Волині – 4 райони. Чому пора відмовитися від старих назв

На Волині – 4 райони. Чому пора відмовитися від старих назв

Нові 4 райони замість 16 у Волинській області створені ще у липні 2020 року. Тож від старих назв пора відмовлятися.

Про це «Першому» розповів експерт з децентралізації, керівник Волинського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Анатолій Пархом’юк.

З його слів, постанова Верховної Ради про створення 4 районів на Волині (Володимир-Волинського, Луцького, Ковельського та Камінь-Каширського) прийнята ще 17 липня 2020 року. Набула чинності вона 19 липня 2020 року, відтак нові райони існують вже пів року.

«Місцеві вибори у жовтні вже відбувалися у нових районах. На бланках виборчих комісій це було зазначено. Наприклад, «вибори Горохівського міського голови Луцького району», - каже експерт.

«Проте, є юридична та побутова площини. Думаю, в побуті старі назви вживатимуться ще рік-два, але офіційні державні органи вже повинні використовувати нові назви – немає вже Горохівського, Шацького, Любомльського районів, є Ковельський, Луцький, Камінь-Каширський, Володимир-Волинський», - додає він.

А що з РДА?

Начальниця відділу регіональної політики та з питань децентралізації Волинської облдержадміністрації Ірина Лебедюк розповіла, що 12 районних державних адміністрацій перебувають в процесі реорганізації.

Перших працівників звільнять 6 лютого, а завершитися цей процес повинен до 16 березня. Нагадаємо, з усіх РДА на Волині планують звільнити 624 працівники.

«Поки рішення приймають разом – ті РДА, що залишаються, і ті, що реорганізовуються», - пояснила чиновниця.

Зауважимо, ОДА на своєму офіційному сайті та сторінці у Фейсбуці поки використовує старі назви районів.

Ірина Лебедюк пояснює це людським фактором та «інерцією».

Читати також: Більше не «об’єднані». Як тепер правильно називати громади

Замість 16 районів – 4

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як вчитимуться студенти ВНУ після локдауну
Наступна новина Переповнене утричі: екоінспекція хоче через суд закривати сміттєзвалище у Брищі
Останні новини
Схожі новини