Побільшало важких і запущених випадків, – волинська лікарка про хворих на коронавірус

Побільшало важких і запущених випадків, – волинська лікарка про хворих на коронавірус

Перебіг коронавірусного захворювання змінився порівняно із квітнем та травнем: волиняни стали хворіти важче, рівень смертності підвищився.

Про це розповіла медична директорка інфекційного госпіталю Волинської обласної клінічної лікарні Наталія Скальська у сюжеті журналіста Андрія Гнатюка.

«Змінився вірус, змінилася його поведінка. Ми більше спостерігаємо захворювання у молодих, більше спостерігаємо захворювання із важким перебігом, спостерігаємо підвищення рівня смертності, більше запущених випадків», – розповіла лікарка. 

«Ми переконалися остаточно: це захворювання не має нічого спільного у перебігу з респіраторними вірусами», – констатує Наталія Скальська.

Вона наголосила, що хвороба особливо небезпечна для людей із супутніми патологіями. У такому випадку, каже вона, прогноз ускладнюється.

«У хворого є більше шансів мати важкий ступінь захворювання. Якщо він має хронічні проблеми із серцево-судинною, з нирковою системою, то, швидше за все, до коронавірусної пневмонії додасться значне погіршення основного захворювання, на яке людина хворіла до того. У сукупності ці два фактори і складають поганий прогноз», – стверджує лікарка.

Також вона застерегла волинян від самолікування.

«Самолікування закінчується на таблетці панадолу і рідині, якщо у вас легка форма. А далі я не рекомендую самому підбирати симтопатичну терапію, тому що такі експерименти можуть закінчитися недобре», – зауважила Наталія Скальська.

За три місяці, відколи діє інфекційний госпіталь обласної лікарні, сюди поступило майже 250 людей. Кількість хворих в останні тижні коливається в межах 50, померло близько 30. Більше ніж 160 інфекції позбулися.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Лікарі розповідають, що витягали, здавалося б, майже безнадійних хворих, і бувало, що дуже сильні згоряли за лічені дні.

Нагадаємо, за минулу добу на Волині виявили 55 людей, інфікованих коронавірусом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Вранці оприлюднюємо єдину статистику за минулий день». Як на Волині рахують хворих на коронавірус?
Наступна новина Андрій Осіпов написав кримінальний роман про кохання
Останні новини
Схожі новини