Податкова знущається над бізнесом блокуванням накладних: петиція

Податкова знущається над бізнесом блокуванням накладних: петиція

В Україні просять дозволити реєструвати податкові накладні цілодобово без вихідних (як це було раніше).Бухгалтери нарікають на неможливість нормально зареєструвати податкові накладні через обмеження роботи серверу (відключення з 18.00 до 8.00 і на вихідні). На їхнє переконання це блокування шкодить бізнесу. 

Таку петицію зареєструвала Лариса Трохименко 24 жовтня. 

«У цей складний воєнний час, український бізнес намагається працювати сумлінно та допомогати військовим, але ускладнена можливість нормальної роботи через блокування податкових накладних (вже ніхто не вірить в те, що тут немає ручного втручання). При реєстрації податкових накладних за жовтень 2022 року, почалися нові масові блокування ПН (знову змінені формули в програмі податкової для блокувань ПН – підозрюють бухгалтери по масовим блокуванням звичайних операцій), при чому блокуються ті операції (особливо послуги), що є постійними для підприємств(блокується 90% від загальної кількості ПН у платника податків)», – пояснює авторка петиції. 

За її словами, бухгалтери пропонують повністю скасувати блокування податкових накладних на час воєнного стану, позаяк такі умови, створюють підгрунтя переходу бізнесу у "тінь". А після закінчення війни, перемоги України, розробляти нові параметри програми, для виявлення дійсних зловживань». 

Авторка петиції стверджує, що сервер ДПС працює лише в будні (з 8-00 до 18-00), притім час реєстрації в ліпшому  випадку триває щонайменше 4 години.

«Коли сервер податкової не працює, платникам податків не продляється термін реєстрації, хоча це по "вині" податкової. Також в чому проблема, залишати сервер працювати на вихідні, цілодобо. Коли 15 число припадає на суботу, втрачаються дні для реєстрації. Тобто порушується право платника податків про кількість наданих днів для реєстрації», – арґументує вона. 

Бухгалтери України пропонують не обмежувати час реєстрації, щоб реєстрація податкових накладних працювала цілодобово без вихідних (як це було раніше, коли було створено таку реєстрацію), і якщо сервер податкової не працює (1, 2 чи 3 дні) –то ці дні автоматично додавали до крайнього дня реєстрації (звичного режиму), і щоб не мали права накладати штрафи за реєстрацію в "додаткові дні.

«Потрібно, щоб про проблеми з реєстрацією ПН писали на головній сторінці ДПС, а не навпаки, платники податків шукають можливості реєстрації і немає ніяких виправдань для них – результат, штрафи. Можливо хтось забуває, що бухгалтери України зараз працюють в умовах війни: іноді без світла, іноді без інтернету, почасту – під час тривог і не в укритті і не в бомбосховищі, ризикуючи життям! Це два нагальні питання, які потребують негайного розгляду і ухвалення позитивного рішення», – зазначає Лариса Трохименко. 

Станом на 31 жовтня петиція набрала 8455 голосів із 25000 необхдних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Зґвалтовані є героїнями і героями, які вижили». Важливе про сексуальне насильство під час війни


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучан закликали запастися на завтра водою
Наступна новина Роль заліза в організмі
Останні новини
Схожі новини