Поетеса з Луцька отримала літературну премію

Поетеса з Луцька отримала літературну премію

Літературна премія імені Бориса Нечерди Ліги українських меценатів за 2018 рік присуджена поетесі з Луцька Олені Пашук за збірку «Паранджа» (видавництво «Вежа-Друк»). 

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Ліги українських меценатів.

«У книжці створено переконливий і проникливий образ жінки, яка "наче сонях / повертається у бік гарячого серця", жінки, в якої "завжди відчинене вікно серця, куди чоловіки залітають дощ перечекати", жінки, в серці якої "чотири камери / і в кожній по в’язню".

Ця книжка – спроба передати читачеві магму жіночого емоційного досвіду, спроба висловити те, що ховається за паранджею внутрішнього світу жінки, чим він особливий (а отже, й чим цікавий світові зовнішньому)», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, премія присуджується за пошуки нової поетичної мови й сміливі творчі експерименти. Серед лауреатів попередніх років - Сергій Жадан, Іван Андрусяк, Василь Слапчук, Анатолій Кичинський, Теодозія Зарівна, Валентина Давиденко, Павло Коробчук, Павло Щириця.


Олена Пашук (Кицан) народилася 17 липня 1982 року в Луцьку. Була активним членом літстудії "Лесин кадуб". Учасниця всеукраїнських нарад молодих літераторів, що проходили в Ірпені (2000) та в Коктебелі (Крим, 2002).

Закінчила філологічний факультет Волинського національного університету ім. Лесі Українки, захистила кандидатську дисертацію на тему "Взаємодія класичного й некласичного вірша у творчості Василя Голобородька".

Попередні поетичні книжки авторки: "За поворотом мого погляду" (2000), "...німі оплески" (2004), "Солоні гнізда" (2005), "Седмиця" (2008), "25-ий кадр" (2010), "Нічка йде до мишки в гості" (2011).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Григорій Недопад: «У пріоритеті – ремонт дворів та доріг, якісне прибирання міста й розвиток ЛПЕ»
Наступна новина Волинські ОТГ навчали прискорювати економічний розвиток громад
Останні новини
Схожі новини