Показали, яким може бути парк 900-річчя Луцька після реконструкції

Показали, яким може бути парк 900-річчя Луцька після реконструкції

У Луцьку презентували проект концепції розвитку та реконструкції парку ім. 900-річчя, який на замовлення міської влади розробив столичний архітектор Володимир Власенко.

Зокрема, він розповів, що у парку заплановано спорудити зони відпочинку з трьома дитячими майданчиками, зоною барбекю, пляжем, фонтанами, майданчиком для ролерів та місцем для вигулу собак.

 «Ми у цьому році приділили багато уваги парку ім. Лесі Українки, затративши мінімально грошей завдяки підтримці бізнесу. Але є ще парк 900-річчя, який захаращений, де обмаль лавочок, смітників, водойми занедбані і брудні. Проект розробив архітектор з Києва і вже є бізнесмени, які готові допомогти з облаштуванням парку», - розповів радник міського голови Ігор Поліщук.

Разом з тим, заступник міського голови Костянтин Петрочук запевнив, що проектом реконструкції перебачено кілька туалетів. Але їх місце розташування буде визначено тоді, коли вирішиться питання з очисними спорудами і встановленням дамби.

За його словами, частину коштів виділять з бюджету, частину нададуть у вигляді підтримки представники бізнесу.

Однак, місцеві мешканці, які прийшли на презентацію концепції, переконані, що влада з парку 900-річчя намагається зробити комерційний проект.

Так, місцевий мешканець Артем Орлов, обурився чому парк, який був створений ще у 1985 році, нині хочуть забетонувати.

«Це унікальний ландшафт, а ви хочете усе забетонувати. Ніхто не почув думки місцевих мешканців, які проти», - заявив Артем Орлов.

Також він попередив чиновників, що люди готові вийти під міську раду, аби зберегти зелену зону.

Проте, Ігор Поліщук зауважив, що не міг раніше зайнятись парком, бо народився пізніше, ніж коли його створили.

«Якщо люди не хочуть, аби там щось будували, то нам з вами не по дорозі, бо ми хочем розвивати наше місто», - заявив радник міського голови.

Однак, інша місцева мешканка зауважила, що влада планує реконструювати з 33 гектарів загальної площі зеленої зони -  лише 18 га.

За її словами, частину парку віддали під забудову Євгену Ткачуку, який там починає зводити 3 багатоповерхівки. Мовляв, чиновники проводять реконструкцію під конкретні комерційні цілі і обрізали межі парку 900-річчя Луцька навмисно.

Проте, Ігор Поліщук заявив, що це не відноситься до теми проекту і назвав місцевих мешканців провокаторами.

Проект розмістять на сайті, тож лучани матимуть ще цілий місяць на обговорення до того, як його винесуть для затвердження на сесію Луцької міськради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Український «Щедрик» — символ Різдва у США. ВІДЕО
Наступна новина П'яний водій у Луцьку врізався в огорожу. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини