Показали зсередини новозбудовану школу у Любохинах

Показали зсередини новозбудовану школу у Любохинах
Школа у Любохинах Старовижівського району (фото - зі сторінки Волинської ОДА)

Школа у селі Любохини Старовижівського району практично готова: її планують запустити в експлуатацію вже 2 вересня 2019 року.

Це стало відомо під час чергової виїзної наради під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Валентина Цьося, що відбулася 6 серпня 2019 року, повідомили у відділ інформаційної політики ОДА.

На нараді за участі генпідрядника, будівельників та профільних субпідрядних організацій, що відповідають за протипожежну безпеку, водовідведення, електрифікацію, систему оповіщення, благоустрій прилеглої території тощо, обговорили усі питання, які потребують вирішення. 

«Як ви сьогодні побачили, школа практично готова. Але щоби діти вже могли навчатися тут з першого вересня, усі питання, які залежать від нас, треба завершити. Кошти усі нам погодили, єдине – чекаємо з Мінфіну, доки нарахують. Уся процедура пройдена, Мінрегіон нам усе погодив, і днями кошти повинні прийти», – зазначив Валентин Цьось.

Нагадаємо, будувати школу розпочали у 2011 році за кошти державного та місцевого бюджетів. Активно будівельні роботи розпочали у 2017-му, коли об’єкт включили до Державного фонду регіонального розвитку. Тож левова частка коштів на будівництво залучена з ДФРР, решта – з місцевого бюджету та субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій.

У 2019 році на добудову школи з Державного фонду регіонального розвитку виділили 23,6 млн грн. Окрім того, для забезпечення доступності маломобільних груп населення передбачили комплекс заходів – таких як спорудження чотирьох мобільних сходових підйомників на гусеничному ходу (модель SA) для підйому візка з людиною, облаштування відповідних санітарних кабін, збільшення ширини прорізів дверних блоків для переміщення колясок.

Загальна кошторисна вартість проєкту – близько 83 мільйони гривень, а фактична будівельна готовність – 90 %.

Потужність школи – 198 учнівських місць, але, як зазначила директорка школи, дітей навчатиметься більше. Станом на сьогодні очікують вже 260 учнів.

Читати також: У селі на Волині добудовують багатостраждальну школу за 83 мільйони. ФОТО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У людей, які потруїлися в Ківерцях, виявили сальмонельоз
Наступна новина Луцький ринок «Привіз» просять зберегти. Створили петицію
Останні новини
Схожі новини