У людей, які потруїлися в Ківерцях, виявили сальмонельоз

У людей, які потруїлися в Ківерцях, виявили сальмонельоз
Ківерцівська районна поліклініка (скріншот із відео)

У всіх хворих, які потрапили до інфекційного відділення після поминального обіду у кафе «Україна» в Ківерцях, діагностували сальмонельоз.

Про це повідомили медики, інформує 12 канал.

Нагадаємо, у Ківерцях шістьох людей після поминального обіду в кафе госпіталізували із проявами гострої кишкової інфекції. Серед них є й дитина.

Кількох людей уже виписали зі стаціонару, однак хворі зізнаються, що ще п’ятеро-семеро лікуються вдома, до медиків звертатися не хочуть.

Євгенія Ришкевич, яка зараз лікується в інфекційному відділені Ківерцівської центральної райлікарні, каже, що бувала й раніше в цьому кафе. Місцеві часто святкують там дні народження, весілля. Подібних випадків жінка не пам’ятає.

За словами медиків, усі відвідувачі, які отруїлися, їли салат з куркою і майонезом та рибу. У них виявили сальмонельоз.

«До нас ліг батько і син. А невістка була обстежена як контактна по сальмонельозу. У неї не було ніякої симптоматики, але в неї виявили сальменеллу. І ми сьогодні теж поклали її на санацію, на лікування», – каже в. о. завідувача інфекційного відділення Ківерцівської райлікарні Наталія Кришук.

Чи справді відвідувачі «України» отруїлися саме в кафе, з’ясують згодом. Аби дослідити, що стало причиною, спеціалісти взяли проби зі страв.

На Волині це вже четвертий спалах сальмонельозу за шість місяців, що у півтора рази перевищує загальноукраїнські показники, розповідає лікарка-епідеміологиня обласного лабораторного центру Валентина Новачевська.

Нагадаємо, у липні отруїлися відвідувачі луцької піцерії «Фелічіта». У них діагностували сальмонельоз. А у травні подібна ситуація була у дитсадку №2 в Нововолинську, де у 10-ти вихованців та працівниці виявили сальмонелу.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки коштуватиме проїзний квиток у луцьких тролейбусах
Наступна новина Показали зсередини новозбудовану школу у Любохинах
Останні новини
Схожі новини