«Поки люди живуть погано, не можна вирішити проблему з безпритульними тваринами», - Богдан Шиба

«Поки люди живуть погано, не можна вирішити проблему з безпритульними тваринами», - Богдан Шиба
Фото ілюстративне

Колишній Луцький міський голова Богдан Шиба (2006-2010) вважає, що проблему з безпритульними собаками можна вирішити лише разом з комплексним підвищенням рівня життя містян.

Про це він розповів у коментарі «Першому».

Нагадаємо, лучани почали скаржитись на збільшення кількості безпритульних собак. Також, як стверджують зоозахисники, собак до Луцька звозять з інших міст України.

Екс-мер Луцька Богдан Шиба вважає, що проблему з безпритульними тваринами можна вирішити лише комплексно, мовляв тимчасові міри в цьому не допоможуть.

З його слів, собаки на вулицях міста з’являються не лише через те, що їх викидають лучани. Також вони мігрують з сусідніх сіл.

«На мою думку, треба проблему вирішувати, підвищуючи рівень життя людей. А якщо зациклюватись тільки на проблемі тварин, то вона не має вирішення. Може бути тільки комплексне рішення – вирішення соціальних та екологічних проблем. А поки люди живуть погано, не можна вирішити проблему з бродячими собаками. Так не буває», - переконаний екс-посадовець.

«Коли підвищиться рівень життя, люди по-іншому ставитимуться до тварин – не викидатимуть їх, відповідальніше утримуватимуть. Також з’явиться більше грошей в бюджеті, які в тому числі можна буде витратити на вирішення проблеми безпритульних собак», - додає Богдан Шиба.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Митрополит Михаїл очолив першу службу в храмі на Волині, який перейшов до ПЦУ. ФОТО
Наступна новина У селі на Волині вирішуватимуть, чи переходити в нову церкву
Останні новини
Схожі новини