Поліція відкрила кримінал через погрози «закидати яйцями» Луцьку міську раду - ЗМІ

Поліція відкрила кримінал через погрози «закидати яйцями» Луцьку міську раду - ЗМІ

Поліція відкрила кримінальне провадження через «погрози» підприємців, які ті поширювали у чаті Вайбера.

Про це з посиланням власні джерела повідомляє ІА «Волинські Новини». Інформацію підтвердили у секторі комунікації ГУНП у Волинській області – ствердує ЗМІ.

Що за погрози?

Раніше деякі луцькі медіа поширили інформацію про те, що підприємці Старого ринку створили у Вайбері групу «Порятунок Центрального ринку». «Зміст. висловлювань, що лунали в цьому чаті, стурбували багатьох підприємців» - стверджує, наприклад, видання Т1.

Як погрози, очевидно, оцінили фрази:

- «Ніякого МИРНОГО протесту. З вовками мирно не можна»,

- «діячі, які позасідали у міські раді, бояться дуже запаху гнилих помідор і розбитих тухлих яєць об євровікна і стіни. На четвер візьміть, можуть пригодитися»

- «У…бки з міської ради, ви не боїтеся, що ваші авто скоро яскраво. гоіртимуть»? (ця фраза – не учасника згаданого вище чату у Вайбері, а написана користувачем Фейсбука у групі «Теревені про Луцьк, див. фото)

Нагадаємо, 12 грудня підприємці Старого ринку планували вийти на мітинг під Луцьку міську раду, через переселення Центрального ринку на ЛПЗ. Втім, через день жалоби, пікет скасували.

Що за кримінал?

Інформацію про «погрози» внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань – стверджують «Волинські новини»

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 350 ККУ (Погроза вбивством, заподіянням тяжких тілесних ушкоджень або знищенням чи пошкодженням майна загальнонебезпечним способом щодо службової особи чи її близьких або щодо громадянина, який виконує громадський обов'язок, застосована з метою припинення діяльності службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок, або зміни її характеру в інтересах того, хто погрожує.

Карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років).

Довідка. Кримінальне провадження – це одна з форм розслідування, а якщо простіше: з’ясування, чи справді має місце злочин. При наявності заяви (повідомлення) про правопорушення, яке має ознаки злочину, слідчий протягом 24 годин має внести інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Покупцям новорічних автомобілів HAVAL пропонують спеціальні ціни
Наступна новина Волинянин виростив врожай грибів удома
Останні новини
Схожі новини