Поліцію у Луцьку знов пікетували. Тепер людей було в рази більше

Поліцію у Луцьку знов пікетували. Тепер людей було в рази більше
«Інсталяція» на порозі ГУ НП у Луцьку. Фото «Національного Альянсу»

У Луцьку біля приміщення Головного управління Національної поліції зібралося близько сотні людей: з плакатами, лампадками і квітами вони влаштували мітинг і вимагали від влади покарати поліцейських, які вбили хлопчика у Переяславі-Хмельницькому, а також відправити міністра Авакова у відставку.

Мітинг відбувся увечері вівторка, 4 червня. Днем раніше у понеділок, 3 червня, коли стало відомо, що хлопчик помер, під приміщенням поліції теж збиралися мітингарі. Втім, першого разу їх було близько 15.

На плакатах були написи «Безкарність вбиває», «Хто відповість за смерть дитини», «Вбивцці мають бути покарані». «Авакова у відставку». Люди принесли  іграшки, квіти, запалили лампадки.

Протестувальники скандували «Авакова у відставку». Потім наклеїли такі заклики на стінах і запалили фаєри, йдеться у повідомленні «Національного альянсу».

На одному з плакатів – напис «Авакова у відставку. ВО «Свобода»

На асфальті написали «Вбивці тут» і намалювали стрілку в бік приміщення ГУ НП.

На акції, окрім активістів, були також представники політичних сил, зокрема депутати міськради від ВО «Свобода» Микола Федік та Микола Романюк, депутат міськради від «Народного контролю» Павло Данильчук, очільник партії  «Європейська Солідарність» на Волині Іван Мирка.

Як відомо, 1 червня в Переяславі-Хмельницькому Київської області двоє нетверезих поліцейських, пристрілюючи рушницю, смертельно поранили 5-річного хлопчика Кирила Тлявова. Суд арештував підозрюваних на 60 діб.

Фото «Національного Альянсу»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 4 червня. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина «Самопоміч» на Волині має нового голову
Останні новини
Схожі новини