«Польща активно підтримує нашу територіальну цілісність», – Павло Розенко у Луцьку

«Польща активно підтримує нашу територіальну цілісність», – Павло Розенко у Луцьку

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко у Луцьку зазначив, що катастрофи українсько-польських відносин не існує.

Про це він розповів під час прес-конференції 6 липня.

«На мій погляд, ми маємо набагато більше спільних дій, акцій, підтримки один одного, ніж питань, які нас розділяють. Польща активно підтримує нашу територіальну цілісність. Ви пам’ятаєте досить жорстку реакцію Польщі на агресію з боку Російської Федерації? Поляки активно відстоюють позиції щодо посилення співпраці України з НАТО.

Не забуваймо, що ми спільно зараз боремося проти пропагандистського, антиєвропейського, економічно нічим не підтвердженого проекту «Північний потік-2». Росія намагається зробити тиск на ці дві країни, фактично ставши мотополістом газу на території ЄС», - зазначив Павло Розенко.

Він додав, що емоційне загострення та протиріччя між двома країнами за останні півроку вдалося зменшити.

«Так, у минулому році було відповідне загострення цих відносин. Але вважаю, що це передусім відбувалося, аби роз’єднати два народи. Все почалося з руйнування українських пам’ятників на території Польщі. І ми ж знаємо, хто у цьому брав участь. Ті ж самі організації, які потім «світилися» в рядах так званих ополченців ЛНР та ДНР.

Звичайно, не можна скидати провину з політикуму двох країн. Проте протягом останніх півроку ми показали, що конкретно можна зробити, щоб цей діалог щодо історичних питань винести на новий рівень», - зауважив Розенко.

Також він підкреслив, що у них є чіткий план дій, аби українсько-польські стосунки на всіх фронтах були безхмарними та позитивними для народів обох країн.

«Ми рухаємось в цьому напрямку. Навіть сьогоднішня подія вшанування пам’яті, приїзд Президента Польщі в Україну найближчим часом – це кроки до покращення наших відносин, - підсумував віце-прем'єр-міністр.

Читати також: «Ніколи в нас не буде високих пенсій, коли 50% економіки в тіні», - Павло Розенко


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні заборонили популярний антибіотик
Наступна новина На Волині стартував грибний сезон. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини