Польща хоче будувати новий термінал та міст на волинському кордоні

Польща хоче будувати новий термінал та міст на волинському кордоні
Фото ілюстративне

На пункті пропуску «Дорогуськ» на кордоні з Волинню Польща хоче побудувати новий термінал та міст . Своєю чергою, для розширення пункту «Ягодин» на Волині наразі відводитимуть земельні ділянки.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 21 лютого, – повідомляє ІА Волинські Новини.

Як зазначив керівник патронатної служби ОДА Валерій Криворог, наразі триває інтенсивна робота митниці та прикордонників з українського та польського боку. Є проект розширення митного коридору в Дорогуську, який полякам затвердив ЄС, тож планують побудувати третій міст на цьому пункті переходу. Нещодавно тему розширення пункту переходу «Ягодин» обговорювали в ДФС. Нині активно досліджують питання відводу землі для цього.

Окрім цього, отримали дозвіл на розширення пункту пропуску «Доманове» на кордоні з Білоруссю, розробляють проект будівництва дороги Ратне-Доманове.

Директор департаменту економіки та європейської інтеграції ОДА Ігор Чуліпа підтвердив, що з польського боку планують побудувати новий термінал в Дорогуську на ділянці площею 36 гектарів та третій міст через Західний Буг.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцьких ресторанах можна давати чайові без готівки
Наступна новина «Змінити дату на Меморіалі в Луцьку легко», – Богдан Шиба
Останні новини
Схожі новини