Польща залишається «вікном до Європи» для України. ВІДЕО

Польща залишається «вікном до Європи» для України. ВІДЕО

11 червня виповнився рік як Україна підписала угоду про безвіз з країнами Євросоюзу. Процес перетину державного кордону для українців став значно простішим та комфортнішим, адже для безвізової подорожі, окрім, власне паспорта, необхідно мати лише медичну страховку, зворотні квитки та за необхідності підтвердити місце проживання у європейській країні і наявність певної суми коштів.

За даними Держприкордонслужби з часу впровадження безвізового режиму в Україні зафіксовано 20 млн перетинів кордону з ЄС, що на 2,3 млн більше, ніж у минулі роки. Хоча, за словами, прикордонників пункту пропуску «Ягодин» особливого ажіотажу не спостерігається, – йдеться в сюжеті Сфера-ТВ.

З новим біометричним паспортом, за інформацією Держприкордонслужби, кордон перетнули 555 тис українців. Найбільше українців обирають авіаційні шляхи для подорожей, найменше – морем. Своєрідним «вікном до Європи» для України залишається Польща. Саме через неї до країн ЄС потрапляє найбільша кількість українців. Черги на кожному пасі і у пункті пропуску «Дорогуськ», в прикордонній службі розповідають у чому проблема.

І хоча українці змушені чекати своєї черги по кілька годин, адже для громадян Євросоюзу є окрема смуга руху, все ж безвізовим режимом задоволені.

Туристів і багато, але ще більше українців  їдуть на роботу. Попри безвіз, який не забороняє короткотермінового працевлаштування, попит на робочі візи не впав, а навпаки зріс. Лише у травні Генеральне консульство Польщі в Луцьку, яке обслуговує Волинь, Рівненщину й Тернопільщину, видало понад 20 тисяч віз праці, і вперше за час дії консульства побили рекорд Львова.

А попит на біометричні паспорти не спадає. За рік дії безвізового режиму з Європейським Союзом українці оформили понад 5 мільйонів біометричних паспортів, на Волині їх видали понад 150 тисяч – удвічі більше, ніж до цього. У пунктах прийому документів черги завжди великі, попри відкриття нового сервісного центру. Але термінові виготовляють швидше.

Безвізовий режим - це сигнал для розвитку і вибраного Україною напрямку. Сьогодні ми рухаємося правильним європейським шляхом, вважає депутат Волинської обласної ради Володимир Бондар.

Врешті, безвіз не тільки допоміг українцям заощадити, а й справді відкрив вікно в Європу. Проте для кожного цей безвіз має свій зиск. Хтось просто без проблем подорожує, хтось заробляє, а інші і, взагалі, виїжджають на роботу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Покарали контрабандиста, який віз через Волинь 110 монет
Наступна новина «Справжній журналіст перш за все, має бути чесним», - екс-працівниця «The New York Times»​​​​​​​
Останні новини
Схожі новини