«Справжній журналіст перш за все, має бути чесним», - екс-працівниця «The New York Times»​​​​​​​

«Справжній журналіст перш за все, має бути чесним», - екс-працівниця  «The New York Times»​​​​​​​

Ні для кого не секрет, що більшість волинських ЗМІ пов’язують з тою чи іншою бізнесово-політичною групою, як, загалом, десятки провідних засобів масової інформації в Україні.

На відміну, від європейських та американських, газет, телекомпаній, інтернет-сайтів та інших інформаційних ресурсів для яких такі поняття як «чесність», «незаангажованість», «правдивість інформації» та «журналістська етика» є звичними речами, – йдеться в сюжеті Сфера-ТВ.

Вільне слово – для колишньої працівниці всесвітньо відомої газети «The New York Times» Сюзан Газ впродовж 25 років було засобом боротьби і висловленням своїх думок.

Справжній журналіст, на думку Сюзан Газ, перш за все, має бути чесним. Розповідає, що на її співробітників не тільки не може вплинути ніякий міністр, чиновник чи олігарх, їхня праця в Америці захищається як на конституційному, так і на судовому рівні.

За даними американської неурядової організації Freedom House за останні 10 років лише 68 зі 196 країн і територій були оцінені як «вільні» за ставленням до преси. Україна, разом з Сербією, Чорногорією, Хорватією, Румунією та ще декількома державами належать до країн з частково вільною пресою. Натомість Америку і досі вважають волелюбною країною.

До слова, ще у 90-х роках ЮНЕСКО визнала, що вільна, незалежна преса є необхідним компонентом будь-якого демократичного суспільства, а свобода преси і свобода вираження думок є основними правами, закріпленими у Загальній декларації прав людини.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Польща залишається «вікном до Європи» для України. ВІДЕО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 12 червня
Останні новини
Схожі новини