Польська церква заборонила священикам спілкуватись з представниками УПЦ КП та УАПЦ

Польська церква заборонила священикам спілкуватись з представниками УПЦ КП та УАПЦ

Православна автокефальна церква у Польщі заборонила своїм священикам вступати у літургійні та молитовні контакти з Українською православною церквою Київського патріархату та Українською автокефальною православною церквою. 

Відповідну заяву опублікувала церква 16 листопада, зазначивши, що «новини від православних з України часто зачіпають православ’я в Польщі», – повідомляє Громадське.

«Святійший Архієрейський Собор забороняє священикам Польської Автокефальної Православної Церкви вступати у літургійні та молитовні контакти з «духовенством» так званого Київського Патріархату і так званої «Автокефальної православної церкви», яка в минулому зробила багато зла», — йдеться в заяві.

Польська церква зазначила, що ситуація з православ’ям в Україні «рушійно впливає» на ситуацію з православ’ям загалом.

Також польська церква закликала зустрітися усіх глав православних церков, аби принести «мирне рішення розділеного православ’я на українській землі».

Раніше Білоруська православна церква (або Білоруський екзархат Московського патріархату) закликала Вселенського патріарха Варфоломія зупинити процес надання Українській церкві автокефалії.

Також Сербська православна церква відмовилася визнати рішення Вселенського патріархатущодо надання автокефалії Українській церкві.

11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав продовження надання автокефалії України, а також офіційно затвердив, що церквою-матір’ю України є Константинополь. Також Синод визнав недійсною анафему глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної провославної церкви Макарія. 15 жовнтя синод РПЦ у Мінську вирішив розірвати відносини з Константинополем.

Константинополь, у свою чергу, відмовився розривати відносини з РПЦ.

Глава УПЦ Київського патріархату Філарет заявив, що найближчим часом відбудеться об’єднавчий Архієрейський собор для створення єдиної Української помісної церкви.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцька школа відзначила 25-літній ювілей. ФОТО
Наступна новина Волинянам пропонують потурбуватися про фінансове майбутнє дітей
Останні новини
Схожі новини