Порошенко передав медикам Волинської обласної лікарні спецкостюми й окуляри

Порошенко передав медикам Волинської обласної лікарні спецкостюми й окуляри

Волинська обласна клінічна лікарня отримала сотню спецкостюмів китайського виробника «Хinle huabao medical products co. Ltd» та захисні окуляри від Фонду Петра Порошенка та партії «Європейська Солідарність».

У середу, 29 квітня, допомогу представникам лікарні передав ексголова Верховної Ради України, член партії «Європейська Солідарність» Андрій Парубій, повідомляє ІА ВолиньPost.

За його словами, позиція «Європейської Солідарності» – зробити усе можливе для захисту медиків, які нині перебувають на передовій боротьби з коронавірусом. Тож активісти «Європейської Солідарності» зі всіх областей країни протягом останніх тижнів регулярно передають допомогу у заклади «першої хвилі».

Зокрема на Волині Парубій раніше вже передавав засоби індивідуального захисту для медичних працівників Волинської обласної інфекційної лікарні та комплектуючі для апаратів штучної вентиляції легень у ковельську лікарню.

Медичний директор Волинської обласної клінічної лікарні Микола Галей зауважив, що наразі працівники установи забезпечені засобами індивідуального захисту. Утім це – речі, яких потрібно дуже багато, оскільки у закладі приблизно 1200 працівників, і щоденно вони потребують надійної протекції. До того ж, на жаль, важко передбачити подальший сценарій.

«Дякуємо кожній допомозі, бо це – вияв доброчинності. Це неабияка допомога для лікарів, які сьогодні трудяться на чи не найнебезпечнішій роботі. Зараз для нас це дуже потрібно. Лікарі нині намагаються протистояти хворобі задля усіх нас», – зауважив медичний директор лікарні.

Окрім того, Андрій Парубій поцікавився ситуацією, що склалася через поширення коронавірусу у відділенні гематології обласної лікарні. У відповідь Микола Галей повідомив, що вогнище локалізоване, хворих перевели в інфекційний шпиталь, що в Боголюбах. Наразі очікують ще частину результатів ПЛР-тестування пацієнтів та медиків.

«Розумію, яке нині триває випробування для наших лікарів. Дякуємо за те, що професійно працюєте, що не злякалися труднощів, що є загальне розуміння і загальна відповідальність. Сподіваюся, наша допомога сприятиме захисту медиків. Дякую дуже за роботу і всього найкращого», – звернувся до представників лікарні Андрій Парубій.

Допомогу до лікарні Парубій привіз разом з місцевими активістами «Європейської Солідарності».

Заступник голови Волинської обласної організації партії «Європейська Солідарність» Сергій Григоренко розповів, що нині у складний для всієї країни час «Європейська Солідарність» намагається максимально допомогти тим, хто цього потребує. Тож, зокрема на Волині, ця робота втілена у три напрямки волонтерської діяльності.

Перший – забезпечення медиків засобами захисту, другий – забезпечення продуктовими наборами тих категорій населення, які опинилися в скруті, а також сімей загиблих Героїв. Так, на Волині вже роздали понад 400 таких наборів. Третій же напрям – забезпечення антисептиками і рукавичками соцпрацівників і дільничних поліції Луцького району.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Голова Волиньради хоче, аби медреформу призупинили
Наступна новина На Волині за добу – 9 нових хворих. П'ятеро одужали
Останні новини
Схожі новини