Порошенко полетить в Туреччину за Томосом

Порошенко полетить в Туреччину за Томосом
Президент України Петро Порошенко

За Томосом в Туреччину разом з церковними діячами полетять Президент Петро Порошенко та Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Вони відвідають Стамбул 5-6 січня, – повідомили в прес-службі апарату Верховної Ради.

Посадовці зустрінуться з президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом та Вселенським Патріархом Варфоломієм.

Учасники делегації візьмуть участь у церемонії підписання Томосу Вселенським Патріархом Варфоломієм та у молитві у Патріаршому Храмі Св.Георгія. Після цього прозвучать заяви: Вселенського Патріарха Варфоломія, Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Президента України П.Порошенка.

6 січня Президент України Петро Порошенко, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та члени делегації візьмуть участь у Церемонії вручення Томосу, Божественній Літургії (Спільне відправлення Вселенським Патріархом Варфоломієм і Митрополитом Епіфанієм), у Церемонії освячення води у затоці «Золотий Ріг».

Члени делегації також відвідають могилу українського політичного діяча В.В.Мурського на Католицькому кладовищі, візьмуть участь у Церемонії освячення води в Патріаршому Храмі Св.Георгія.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки діток народилося в Луцьку 3 січня
Наступна новина Додому повернусь у 2020 році, - Мар'яна Пархом'юк розповіла про лікування в Білорусі
Останні новини
Схожі новини