Поросячий скандал на Волині: що насправді сталося і чому так обурилися люди

Поросячий скандал на Волині: що насправді сталося і чому так обурилися люди
Скріншот з відео Дмитра Корецького

Під час святкування Дня громади у Заборольській ОТГ, що недалеко від Луцька, люди накинулись на двох поросят: одне за лапи тягнули в різні сторони дві жінки, інше постраждало від юрби юнаків.

Як зреагували люди та поліція? Що кажуть у громаді?

Ми зібрали усе, що відомо про цей випадок.

Що відбулося?

На сільському стадіоні Забороля 25 серпня святкували День громади.

Один із конкурсів передбачав, що потрібно зловити якнайшвидше двох поросят. Переможець отримував право забрати порося собі. 

Після того, як тварин випустили на стадіон, на них накинулись селяни. Одне з поросят одночасно зловили дві жінки і почали тягнути у різні сторони. Це відбувалось на очах у дітей, деякі з них також намагались зловити тварин. 

Відео, де показано знущання над твариною, оприлюднив Дмитро Корецький.

Увага! Відео містить сцени насильства!

Іншому поросяті теж дісталось: на нього накинулась юрба юнаків. Глядачі при цьому кричали: «Задушите!»

За словами очевидців, діти плакали через побачене. 

Це також зняли на відео, яке можна переглянути за посиланням (Увага! Воно містить сцени насильства!)https://www.facebook.com/lutskurban/videos/3079276628964546/

Як відреагували люди? 

Соцмережі засипали коментарями про «дикунство» та «середньовіччя». Були й інші думки: що це тривало близько хвилини, а масштаби проблеми «роздули».

Хтось писав, що голову громади треба покарати, а хтось – що свято вдалось і таке дійство відбувається щороку, мовляв, нічого дивного.

Були коментарі про те, що громада зганьбилась на всю країну, бо відео показали у новинах на «1+1». 

Обурення у спільноті Заборольської громади у фейсбуці

Коментарі до новин про інцидент у групі «Наш Луцьк»
Коментарі до новин про інцидент у групі «Наш Луцьк»

Луцький режисер Олександр Стеренчук написав заяву у поліцію щодо жорстокого поводження з тваринами.

«В поліції прийняли мою заяву, яку я написав на учасників конкурсу та організаторів через жорстоке поводження з тваринами», – пояснив Олександр Стеренчук у коментарі «Волинським новинам».

Що кажуть організатори конкурсу? 

На сайті Заборольської громади оприлюднили вибачення за інцидент.

«Шановні жителі! З прикрістю повідомляємо, що ми глибоко засмучені з приводу конкурсу, що мав на меті принести лише позитивні враження. Традиційний сільський конкурс з поросятами, де потрібно було піймати швидку свинку, завжди у нас закінчувався мирно та спокійно, без зайвих стресів для  тварин. Приносимо свої вибачення перед людьми, а особливо, перед дітьми, які стали свідками цього випадку», – йдеться у заяві від імені організаційного комітетуту.

Також організатори запевнили, що тварини не постраждали:

«Відповідально заявляємо, що з тваринами все добре. Разом з тим, ми зробили висновки з того, що трапилося та приймаємо всі зауваження від громадськості».   

Голова Заборольської ОТГ Валерій Боярський журналістам «Волинських новин» прокоментував ситуація так:

«Поросята не постраждали: живі-здорові, апетит хороший. Вони зараз в приватних руках, в людей, які перемогли у конкурсі. А якщо говорити про гуманність, то через деякий час на цих поросят чекає така ж доля, як всіх свиней, це життя».

Як відреагувала поліція? 

Відомості про інцидент правоохоронці зареєстрували у журналі єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Триває перевірка.

До слова, за жорстоке поводження з тваринами за ч. 1. ст. 299 Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді штрафу або арешту строком до шести місяців. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі активісти б'ють на сполох через сморід
Наступна новина «Вона була страйкбольною», – Олександр Вовченко розказав, як кидав гранату
Останні новини
Схожі новини