Повернення до жорсткого карантину у Луцьку: бізнесмени написали колективне звернення до поліції

Повернення до жорсткого карантину у Луцьку: бізнесмени написали колективне звернення до поліції
Фото ілюстративне

Суб’єкти господарювання міста Луцька написали колективне звернення до патрульної поліції, у якому просять її не виконувати злочинні накази влади. Такою вони вважають постанову Кабміну, згідно з якою Луцьк віднесли до червоної зони через високий рівень захворюваності на коронавірус.

Копію звернення оприлюднив бізнесмен Олег Іванюк у фейсбуці.

Нагадаємо, у Луцьку суб'єктам господарювання приносять попередження про встановлення у місті жорсткого карантину із 3 серпня. Це означає, що має припинитися робота ТРЦ, кафе, ресторанів.

Тим часом самі підприємці вважають такі обмеження незаконними і пояснюють чому.

«Згадані вимоги порушують норми Конституції України, зокрема ст. 42, яка гарантує свободу підпрємницької діяльності… У випадку пандемій обмеження господарської діяльності регулюється законом України «Про правовий режим надзвичайного стану, зокрема частиню 1 ст. 4, у якій передбачено введення надзвичайного стану. Станом на 2 серпня 2020 року надзвичайний стан на території м. Луцька не проголошено», – пишуть у зверненні.

Звернення підписали понад 70 суб’єктів господарювання.

Нагадаємо, 31 липня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) розділила Україну на 4 карантинні зони залежно від рівня захворюваності на COVID-19. Луцьк потрапив у «червону» зону. Згідно з новими правилами, в місті мають зупинити громадський транспорт, закрити ТРЦ, кафе і ресторани, а також заборонити відвідування навчальних закладів.

Міська влада Луцька заявила, що всупереч розпорядженню центральної влади не зупинятиме громадський транспорт і не закриватиме кафе і ресторани міста.

Згодом Степанов заявив, що на таке рішення місцевих урядників вплинула політика.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Занесення Луцька до червоної зони – незаконне». Міська рада збирається на позачергову сесію
Наступна новина В Авакова пригрозили луцькій владі відповідальністю «за кожного загиблого» містянина
Останні новини
Схожі новини