«Занесення Луцька до червоної зони – незаконне». Міська рада збирається на позачергову сесію

«Занесення Луцька до червоної зони – незаконне». Міська рада збирається на позачергову сесію
Фото ілюстративне

На позачергову сесію Луцькради винесли проєкт рішення про те, що занесення міста до червоної зони є незаконними, а міська рада не буде вводити у зв‘язку з цим жодних обмежень. Окрім того, документ рекомендуватиме поліції утриматись від притягнення до відповідальності суб‘єктів господарювання, які діятимуть відповідно до вказаного рішення.

Засідання сесії відбудеться у понеділок, 3 серпня, повідомив радник міського голови Ігор Поліщук у фейсбуці.

Нагадаємо, 31 липня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) розділила Україну на 4 карантинні зони залежно від рівня захворюваності на COVID-19. Луцьк потрапив у «червону» зону. Згідно з новими правилами, в місті мають зупинити громадський транспорт, закрити ТРЦ, кафе і ресторани, а також заборонити відвідування навчальних закладів.

«Протокол Державної комісії ТЕБ та НС та відповідна Постанова Кабміну є такими, що не грунтуються на нормах Конституції України, а міська рада не буде вводити у зв‘язку з віднесенням Луцька до «червоної» зони жодних обмежень», – запевнив Поліщук.

Він розповів, що вже сьогодні поліція попереджає перевізників про те, щоб не виходили завтра на рейс, бо одразу почнуть складати протоколи й направляти їх у суд для накладення штрафу.

«Те ж саме відбувається з усіма іншими закладами, які не можуть працювати у «червоній» зоні, і навіть з МАФами. Кожен заклад отримує під розписку попередження про заборону працювати від завтра», – пише посадовець.

Читати також: Луцьким підприємцям роздають попередження про запровадження жорсткого карантину 

«Вважаємо протокол Державної комісії ТЕБ та НС незаконним, адже у відповідності до ст. 32 ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб» обмежувальні протиепідемічні заходи встановлюються місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування за поданням відповідного головного державного санітарного лікаря», – йдеться у дописі Ігоря Поліщука.

Також він наводить дані з сайту НСЗУ про кількість хворих на коронавірус у різних містах.



«У Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях загальна кількість хворих за весь період є більшою, ніж в Луцьку. Більшою є і кількість нових випадків захворювання на COVID-19 за останній тиждень. Та попри гіршу ситуацію з коронавірусом, вказані міста не в червоній зоні, а наше місто Луцьк - в червоній», – констатує посадовець.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що органи місцевої влади не можуть пом'якшувати карантинні обмеження, встановлені урядом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьким підприємцям роздають попередження про запровадження жорсткого карантину
Наступна новина Повернення до жорсткого карантину у Луцьку: бізнесмени написали колективне звернення до поліції
Останні новини
Схожі новини